‘We geloven nog steeds!’

Kleine dorpjes verscholen tussen het gebladerte van bananenbomen, rubberbomen en theestruiken. Heuvel na heuvel bedekt met groen. Dit is het thuis van de Bulang, een minderheidsgroep in China.

Zo’n anderhalf jaar geleden bracht ons team een bezoek aan een van de kleine Bulang dorpjes. Het seizoen van de theepluk was nog niet aangebroken en de mensen in het dorp hadden alle tijd. Na een gebedswandeling waarin het team op zoek ging naar de ‘persoon van vrede’ (Lucas 10), kwamen zij aan bij een jong stel dat hen hartelijk uitnodigde binnen te komen om thee te drinken. Daar deelden onze teamgenoten het verhaal over God de Schepper, over de mens die zich van hem afkeerde, over redding door Jezus Christus de Zoon en over de dag waarop Hij zal terugkeren. Het jonge stel geloofde dat deze verhalen waar zijn, al begrepen zij niet alles.

Bijna zes maanden gingen voorbij zonder dat de teamleden dit jonge stel opnieuw bezochten. Door ziekte, drukte en allerlei andere redenen was het niet gelukt eerder te gaan. Op de dag dat we opnieuw afreisden naar het dorp van dit jonge echtpaar, schudde de teamleider zijn hoofd en zei: ‘Ik weet niet wat we zullen aantreffen vandaag.’ Het stel had namelijk geen Bijbel, kende geen christelijke liederen en er was niemand anders in hun omgeving christen.

Maar toen de auto voor hun huis stopte, kwamen zij lachend naar buiten. ‘Jullie zijn teruggekomen!’ riepen ze uit. Toen we hen vroegen hoe het met ze ging, antwoordden ze enthousiast: ‘We geloven nog steeds!’ Ze hadden al die tijd niet samen gebeden, omdat ze niet wisten hoe dat moest. Ze hadden niet begrepen wie de Heilige Geest is, maar Hij had al die maanden een besef in hun hart gelegd dat het evangelie waar is!

Die dag liet het jonge stel zich dopen in een klein stroompje ergens tussen de palmen en bananenbomen. Hun ogen straalden en ze legden de weg naar het riviertje bijna rennend af, zo graag wilden zij Jezus volgen! Daarna zijn we zo eens per twee weken bij hen op bezoek gegaan, om hen Bijbelverhalen aan te leren. Er bestaat nog geen Bijbel in hun eigen taal en de Bijbel in het Chinees vinden zij erg moeilijk te begrijpen. Maar ze zijn goed in het onthouden van de verhalen en ze zijn trouw in het doorvertellen van deze verhalen aan hun dorpsgenoten.

Na aanhoudend gebed is de oma van de jonge vrouw genezen van een tumor aan haar oog. Nu kan het hele dorp zien dat deze God machtig is! Een van de dorpsleiders is onlangs ook gedoopt en het is ons gebed dat het hele dorp en alle dorpen erom heen zullen geloven in Jezus.

Start typing and press Enter to search