‘We gaan samen op zoek naar waar God jullie roept’

Dit waren de woorden van toenmalig directeur Willem van Dis tijdens ons eerste gesprek in 2015 met OMF Nederland. Met veel vragen kwamen we binnen. We wilden graag mensen helpen in de basisnoden van hun leven. Was dat dan strijden tegen onrecht, mensen helpen in nood, het evangelie delen of een combinatie van die dingen? In de gesprekken met OMF stond het samen op zoek gaan naar Gods wil in ons leven centraal.

In September 2015 gingen we via Serve Asia voor enkele weken naar Thailand om wat meer een idee te krijgen van het werk van OMF. Daar werd ons verlangen om de onbereikten te bereiken steeds groter. We zagen hoe leeg het Boeddhisme is; goede daden doen voor een goed volgend leven. Wij geloven dat in Jezus alles is vervuld. Door deze reis realiseerden we ons dat mensen Jezus nodig hebben, als eerste prioriteit in hun leven. Wat ons betreft waren we na deze reis het liefst zo snel mogelijk teruggegaan om te beginnen met het zendingswerk in Thailand. OMF adviseerde ons echter eerst nog een Bijbelschool te doen. We bezochten diverse Bijbelscholen en inmiddels studeren we op All Nations Christian College in Engeland. We studeren hier voor 2 jaar (sept. 2016 – juli 2018). Hier realiseren we ons hoe goed het is om tijd te nemen om ons voor te bereiden. God brengt lastige onderwerpen in ons leven naar boven waar we op deze veilige plek van de Bijbelschool mee mogen leren omgaan. Daarnaast leren we meer over diverse wereldreligies als het Boeddhisme, Islam etc. Ook zijn we in het afgelopen half jaar het
hele Oude en Nieuwe Testament door gegaan. Verder leven we in een gemeenschap van 100 mensen uit ongeveer 25 verschillende landen. Om daar samen een presentatie voor te bereiden of af te wassen is soms een uitdaging en erg leerzaam! Na All Nations willen we graag voor langere tijd naar Thailand gaan. Ons verlangen is om relaties op te bouwen en ons leven (en daarmee onze relatie met Jezus) te delen met de mensen om ons heen, zoals ook beschreven in 1 Thess. 2:8 ‘We loved you so much that we were delighted to share with you not only the gospel of God but our lives as well’.

Door Thomas & Cobi Roest

Volg Thomas en Cobi via de maandelijkse vlog op: www.gzb.nl/thomasencobi

Start typing and press Enter to search