Verslag OMF dag 2016

God gaat verder, door generaties heen. Dat was het thema van de OMF dag. Bij binnenkomst werd dit thema al duidelijk. In de gang was een fotogalerij te zien van alle mensen die met OMF Nederland uitgezonden zijn in de afgelopen vijftig jaar. Een hele grote groep mensen die bereid waren om hun leven achter zich te laten en God te dienen in Oost-Azië.  Velen van hen waren ook zelf aanwezig om deze bijzondere dag mee te maken.

Het programma startte met aanbidding. Om God te danken voor wat Hij heeft gedaan in de afgelopen vijftig jaar, maar ook om Hem te danken voor wat komen gaat. Want God gaat verder!

Een echtpaar dat werkt in Indonesië vertelde over een nieuwe generatie christenen die uitgedaagd worden om getuigen te zijn in hun eigen land. Om de zovelen die nog niet bereikt zijn met het Evangelie te gaan vertellen wie Jezus is. De Indonesische kerk is volwassen genoeg om zelf zendingswerkers uit te zenden. God gaat verder met deze nieuwe generatie christenen.

Ook binnen OMF Nederland is er sprake van een nieuwe generatie in leiderschap. Het tweede deel van het programma stond in het teken daarvan. Willem van Dis nam afscheid als directeur, na een periode van elf jaar. En Maarten Kommers werd ingezegend als nieuwe directeur. Patrick Fung, de algemeen directeur van OMF International leidde deze gebeurtenis en sprak over Hebreeën 12:1-3. Hij zei dat we, om het vol te houden om de wedloop te lopen, om ons heen moeten kijken. Kijken naar de mensen die ons zijn voorgegaan en er zijn om ons te bemoedigen. Maar ook naar onszelf kijken, ontdekken wat ons tegenhoudt om de wedloop goed te kunnen lopen. En als laatste omhoog kijken, naar Jezus kijken die ons voorgaat! Zo kunnen we de wedloop lopen samen met God en met elkaar.

De OMF dag werd afgesloten met het zingen van het lied ‘Ik bouw op U’. Wij mogen uitreiken naar de mensen om ons heen,  door Gods kracht. God was aan het werk de afgelopen vijftig jaar, daar mochten we over horen en zien deze dag. Maar Gods werk is nog niet klaar. Er zijn nog miljoenen Oost-Aziaten die Hem niet kennen. Ben jij ook deel van de nieuwe generatie die bidt, mobiliseert, gaat of verwelkomt? Help je mee om de Oost-Aziaten te bereiken? Dat bidden we voor de toekomst. Dat wij, samen met jou, mogen gaan zien hoe Gods werk verder gaat in Oost-Azië!

Start typing and press Enter to search