Vacature Studentenwerker

Indonesië | fulltime | 1-3 jaar

Wij zoeken iemand die uitreikt naar studenten door het bouwen van relaties in het English Center. Je hebt hart voor studenten en de ontwikkelingen die ze meemaken. Je begeleidt studenten met hun Engelse taal ontwikkeling en helpt bij de cursussen Engels. Tegelijkertijd ga je actief relaties aan met studenten om met hen ook het evangelie te delen. Deze vacature is ook zeer geschikt voor een tussenjaar.

Functieomschrijving
In Indonesië wordt Engels algemeen beschouwd als de sleutel tot groei in educatie, het vervullen van professionele vacatures en internationale reizen. Daarvoor zijn er in Indonesië programma’s ontwikkeld. Eén van onze programma’s is een English Center dat zich voornamelijk richt op universiteitsstudenten. De meeste van deze studenten studeren Engels aan de universiteit, maar ze hebben maar weinig gelegenheid om hun Engels te gebruiken. Het English Center biedt studenten de mogelijkheid om te communiceren met Engelssprekenden.

Een studentenwerker besteedt veel tijd aan het opbouwen van relaties door met deze studenten op te trekken, bezoekjes met hen af te leggen, Engelse conversatiegroepen te begeleiden en hen te helpen om meer over Jezus te weten te komen.

Wij als multicultureel team richten ons op een grote bevolkingsgroep die zowel in de stad als op het platteland woont. Het verlangen dat God hier wordt geëerd, heeft ons hier gebracht. Onze visie is om te zien dat talloze mensen groeien in hun kennis van Jezus Christus. We bouwen relaties op als we dienen onder deze mensen. We laten Gods liefde zien en delen het evangelie in woord en daad.
Door deze relaties op te bouwen krijg jij als studentenwerker, de gelegenheid om de liefde van Jezus door te geven.

We leven in Indonesië in een drukke, bruisende stad met bijna een miljoen inwoners. Er rijden talloze voertuigen en motorfietsen door de stad. De behuizing varieert van eenvoudige, houten hutjes tot enorme gebouwen. Het is er erg heet en vochtig en het regenseizoen brengt een paar maanden per jaar verlichting.
Volgens Encyclopaedia Britannica is de bevolking van Indonesië voor 87% moslim. Er is ook een aanzienlijke populatie van boeddhisten, hindoes en christenen.

Verantwoordelijkheden

  • Bouwt relaties op met universiteitsstudenten en helpt hen het evangelie beter te begrijpen.
  • Faciliteert Engelse conversatiegroepen in het English Center.
  • Geeft motiverende speeches aan klassen op de universiteitscampussen over de noodzaak om Engels te leren.
  • Bestudeert de lokale taal en leert actief over de cultuur en het wereldbeeld van de mensen in Indonesië.

Kwalificaties

  • Bekwaam om zich te verbinden en relaties op te bouwen met universiteitsstudenten.
  • Een levende relatie met Jezus.
  • Een goede beheersing van de Engelse taal.

Leefsituatie

  • De studentenwerker moet zich kleden volgens lokale culturele normen, wat betekent dat je je bescheiden kleedt en je je aan de levensstijl en taal aanpast om de studenten het evangelie beter te laten begrijpen.
  • Je werkt met een divers team van mensen uit verschillende culturen.
  • Je hebt een flexibele houding en bent bereid om te leren.

Wil je vrijblijvend een kennismakingsgesprek plannen? Neem contact op met Berlinde Bouw via nl.cc@omfmail.com.

Bekijk hier de vacature op de vacturewebsite van OMF International.

Start typing and press Enter to search