Vacature Gemeentestichter

Taiwan | fulltime | + 3 jaar

OMF heeft het verlangen om in Taiwan twintig gemeentes te stichten. Daarvoor zoeken we pioniers die het aandurven om voor lange termijn zich te binden aan dit land met de boeddhistische cultuur en het goede nieuws van Jezus Christus willen delen. Je werkt samen met de lokale kerk. Er zijn veel manieren waarop je jouw roeping kan vormgeven. We gaan graag het gesprek met je aan.

Functieomschrijving
Taiwan heeft veel arbeidersgemeenschappen zonder mensen die effectief getuigen van het Evangelie. Mensen uit de arbeidersklasse zijn afgesneden van de meeste bestaande kerken door hun levensstijl, waarden en wereldbeeld. Zelfs als ze geïnteresseerd zijn in het evangelie, voelen veel mensen uit de arbeidersklasse zich te zondig of te dom om de bestaande kerken te bezoeken. OMF probeert het evangelie over te brengen op een manier die de arbeidersklasse helpt te beseffen dat Christus’ liefde ook voor hen geldt.

We kunnen gemakkelijk meer dan 20 plaatsen vinden voor gemeentestichters. Zowel in stedelijke als landelijke gebieden.

OMF wil pionieren in nieuwe gebieden en samenwerken met lokale kerken die een vergelijkbare visie hebben. Er zijn veel mensen nodig die deel worden van bestaande gemeentestichtingsteams, om nieuwe teams te helpen starten of om plaatselijke kerken te helpen. De grootste behoefte is aan arbeiders die bereid zijn om vriendschappen te sluiten met mensen uit de arbeidersklasse en hen lief hebben om in hun geestelijke en fysieke behoeften te voorzien.

Gemeentestichters zullen in appartementen wonen in de buurt van waar ze dienen; meestal in stedelijke omgevingen. Taiwan is welvarend en geavanceerd, dus de levensstandaard is relatief hoog. De communicatie en het transport zijn uitstekend. De cultuur, taal, eten en waarden van de mensen zijn voornamelijk Chinees.

Verantwoordelijkheden

 • Neemt de tijd om de lokale gemeenschap te begrijpen, relaties op te bouwen en de mensen te dienen.
 • Probeert te voorzien in de praktische behoeften van mensen in de gemeenschap.
 • Evangeliseert op scholen en in plaatselijke parken, door middel van gemeenschapsactiviteiten in de buurt.
 • Discipelt nieuwe gelovigen en komt samen met hen in kleine groepen.
 • Als er lokale kerken zijn, ga je met hen samenwerken om nieuwe gelovigen te integreren in het leven van de kerk.

Kwalificaties

 • Passie om mensen te bereiken met het evangelie en de gave hebben in persoonlijk evangeliseren en discipelen. (Dit is belangrijker dan hoge theologische kwalificaties of eerdere ervaring met gemeentestichting. We zijn niet op zoek naar volledig gekwalificeerde gemeentestichters, maar naar mensen die bereid zijn te willen leren en opgeleid willen worden.)
 • Enige formele bijbelschoolopleiding is noodzakelijk. (De regering eist ook dat inkomende zendelingen recent één tot twee jaar in een christelijke bediening hebben gewerkt.
 • Bereid om als onderdeel van een team te werken.
 • Creatief en initiatiefrijk om nieuwe methoden van evangelisatie uit te proberen en te experimenteren met verschillende kerkstructuren.
 • Flexibele houding, je staat open voor nieuwe ideeën en bent in staat om goed te functioneren in een ongestructureerde situatie met veel vrijheid.

Leefsituaties

 • Je bent bereid om Mandarijn of Taiwanees op hoog niveau te leren om effectief te kunnen communiceren.
 • Je bent in staat om je aan te passen aan een hectische, drukbevolkte en vaak luidruchtige omgeving. Het leven in Taiwan is opwindend maar ook uitputtend.
 • Mondelinge communicatiemethoden (Bijbelverhalen, getuigenissen, muziek, toneel) zijn het meest effectief bij evangelisatie en discipelschap. De bereidheid om deze manieren om het evangelie te verkondigen te leren, is essentieel.
 • Taiwanese mensen zijn erg religieus. Geestelijke aanvallen en demonische activiteiten zijn niet ongewoon. Geestelijke volwassenheid is nodig om deze situaties het hoofd te kunnen bieden.
 • Praktische vaardigheden of training op gebieden die kunnen worden gebruikt om mensen uit de arbeidersklasse te dienen, zijn een pluspunt. Bijvoorbeeld begeleiding, maatschappelijk werk, onderwijs.

Wil je vrijblijvend een kennismakingsgesprek plannen? Neem contact op met Berlinde Bouw via nl.cc@omfmail.com.

Bekijk hier de vacature op de vacturewebsite van OMF International.

Start typing and press Enter to search