Tam uit Vietnam

In de afgelopen jaren is het steeds moeilijker geworden voor mensen uit de afgelegen dorpjes in Vietnam om naar een universiteit te gaan. De mensen die aangenomen worden op de universiteit dromen van een goede baan en voldoende salaris om het leven van hun hele familie te veranderen. Sommigen van deze studenten zijn Engels gaan studeren en in sommige gevallen krijgen ze dan les van een buitenlandse christelijke docent. Om hun Engels te verbeteren gaan vele studenten naar een ‘English Corner’, een plek waar alleen Engels gesproken wordt.

Tam was een van deze studenten. Hij nam deel aan de ‘English Corner’ in de hoop zijn Engels te verbeteren. De ‘English Corner’ organiseerde een outreach evenement en Tam besloot daar om zijn leven aan Jezus te geven. Tam komt uit de Nung bevolkingsgroep, die in kleine dorpjes woont in afgelegen gebieden in Vietnam. De Nung bevolking staat bekend om z’n handenarbeid en vlechtwerken, zoals manden of de non-la (Vietnamese hoed). De Nung hebben een eigen volksgeloof met veel invloeden van het animisme. Nu Tam christen is geworden, is hij de enige in zijn familie die in Jezus gelooft. Hij zou zelfs de enige christen in het hele district kunnen zijn.

Het nieuwe leven van Tam is net begonnen en er is nog een lange weg te gaan. Door zijn geloof in Jezus is het heel waarschijnlijk dat hij onder druk wordt gezet door familie en dat er beproevingen zullen komen. Hij gaat door met zijn studie en ook al spreekt hij daar Vietnamees en is het onderdeel van een Vietnamese kerk, zijn roots en hart liggen altijd in de Nung gemeenschap. Hij was heel blij dat hij een andere Nung gelovige ontmoette en dat ze samen een aantal Bijbelverhalen naar de Nung taal konden vertalen. Dat heeft zijn geloof versterkt.

Start typing and press Enter to search