Rik-Jan en Hester

Wij zijn Rik-Jan en Hester Willemsen uit Lelystad. We hebben drie kinderen: Jolie (4), Vick (2) en Sari (0). In september hopen wij naar All Nations Christian College in Engeland te vertrekken ter voorbereiding op een uitzending naar Taiwan.

Zending is al een lange tijd een thema in ons leven. Voor Rik-Jan geldt dat al sinds zijn jeugd en toen we elkaar ontmoetten negen jaar geleden, was dit dan ook een belangrijke vraag tijdens ons eerste afspraakje. Hester stond ervoor open en zo begon een gezamenlijke (geestelijke) zoektocht. De allerbelangrijkste les die wij hebben geleerd tijdens deze zoektocht is: blijf ten alle tijden in Jezus Christus, dan zal Hij in jou zijn en zal je veel vrucht dragen (Johannes 15).

Toen Rik-Jan klaar was met zijn studie theologie in Ede, wilde hij het liefst gelijk aan het werk in Gods koninkrijk. We solliciteerden veel, maar werden niet aangenomen. Na anderhalf jaar besloten we er voorlopig even een punt achter te zetten en ons te settelen. We verhuisden vanaf de Veluwe naar Lelystad, Rik-Jan startte zijn eigen stratenmakersbedrijf en studeerde deeltijd nog door aan Theologische Universiteit Kampen. Hester bleef deeltijd werken als docent Nederlands. Huisje-boompje-beestje.

Echter, onze hemelse Vader had andere plannen. Hij sprak kraakhelder tot ons door een preek over het zendingsbevel uit Mattheüs 28. We besloten om weer op zoek te gaan en kwamen na een lange zoektocht uit bij OMF. Na een inspirerend kandidaten-weekend van OMF en een akkoord van onze kerkenraad besloten we kandidaat te worden.

Onlangs hebben we een visiereis gemaakt naar Taiwan en Cambodja en daardoor ontdekt dat Taiwan onze bestemming moet worden. God staat aan het roer van ons leven, dat hebben we de afgelopen periode extra veel ervaren. Alle eer aan God! De volken zullen U, o God, loven; de volken zullen U loven, zij allen (Psalm 67).

Start typing and press Enter to search