Pionieren begint met gebed – Serve Asia Gebedsreizen

Om de onbereikte bevolkingsgroepen te bereiken met het Evangelie, is het belangrijk hen te leren kennen. Waar leven ze, hoe is de omgeving waar ze wonen? Waar geloven ze in en hoe staan ze tegenover het Evangelie? Hoe staan ze tegenover mensen buiten hun bevolkingsgroep? Is het mogelijk met hen in contact te komen?

Maar nog belangrijker is het om voor hen te bidden en te ontdekken op welke manier God al aan het werk is bij de onbereikte bevolkingsgroepen. Welke mensen is God al aan het klaarmaken, welk dorp staat open om een zendingswerker te ontvangen?

De gebedsreizen die door de zendingswerkers in het betreffende land worden georganiseerd naar onbereikte helpen om deze situaties in kaart te brengen. Zo kan men al biddend een dorpje bezoeken en God vragen om de mensen te zegenen en of Hij wil laten zien waar het zendingswerk gestart kan worden. Een belangrijke stap in het zendingswerk!

Deze gebedsreizen zijn niet alleen voor mensen die voor lange termijn naar het zendingsveld gaan, maar ook voor hen die voor een korte tijd het zendingsveld kunnen komen bezoeken. Om samen God te zoeken en elkaar te bemoedigen en aan te sporen tijdens de reis.

Hoe gaat het in z’n werk?
De gebedsreis duurt minimaal twee weken en start met een training over de cultuur van de bevolkingsgroep. Het is namelijk erg belangrijk dat jij kennis hebt van de cultuur en je aanpast aan de gewoonten van de lokale bevolking.

Daarna zal je met een zendingswerker de reis gaan maken. Het kan zijn dat je daarvoor moet overnachten in primitieve omstandigheden, afhankelijk van de plek en de bereikbaarheid van de bevolkingsgroep.

Na de reis is er nog een evaluatie, waarin de punten die opgevallen zijn worden besproken.

Wat kost het?
De kosten zijn 200 euro bemiddelingskosten voor Serve Asia, plus de kosten voor verblijf en eten en drinken. Dat zal ongeveer 15 dollar per dag zijn. Daarnaast regel en betaal je zelf je vliegtickets, vaccinaties, visum en verzekering.

Wil je meer informatie over de gebedsreizen of het aanmeldingsproces, mail dan naar info@serveasia.nl

Start typing and press Enter to search