1500×550-home-page-slider-gnr-met-tekst

Het verhaal achter OMF begint bij een bijzondere man, Hudson Taylor. Hij verlangde ernaar dat alle Chinezen de Heere Jezus leerden kennen. Maar hoe? Hij maakte de ene zendingsreis na de andere, maar slaagde er maar niet in de harten van de Chinezen te raken. Hudson Taylor was ten einde raad. Wat moest hij doen? Hij nam een opmerkelijk besluit. Hij werd zelf een Chinees! Hudson Tayor onderging een metamorfose. Ineens was hij geen westerling meer, maar ging hij als Chinees over straat. In Chinese kleding. Met een kaal hoofd en een paardenstaart. De gedaanteverandering van Hudson Taylor werd een instrument in de handen van de Heilige Geest om de Chinezen te bereiken. Ze luisteren!

God weet wat er nodig is
In 1865 richtte Hudson Taylor de China Inland Mission op, voorloper van onze Overseas Missionary Fellowship (OMF). Hij wilde geen geld werven voor zijn zendingswerk. Hij was er heilig van overtuigd: God weet wat er nodig is! En dan komt het vanzelf! Na 30 jaar hard werken in China onderstreepte hij dat nog maar eens: “God doet zijn grote werken niet door sterke organisaties. Hij maakt mensen eerst klein en stil en gebruikt ze dan.”

Luister naar je hart
OMF wil deze visie in het spoor van Hudson Taylor handen en voeten geven. Er wonen en werken in Oost-Azië honderden miljoenen mensen die Jezus niet kennen! En er is niemand in hun omgeving die hen het Evangelie kan vertellen. Dat raakt ons. Het is ons intense verlangen om hen te bereiken met de boodschap van Gods liefde. We strekken ons ernaar uit dat God hun levens verandert, zodat we samen Hem kunnen aanbidden. Doe je met ons mee? Dat kan op allerlei manieren! Door te bidden, door te ondersteunen of door te gaan. Vraag God hoe Hij je wil inschakelen en luister naar wat Hij je in het hart geeft. Er is een wereld te winnen!

Wanneer je je wilt aanmelden voor publicaties van OMF, klik dan hier.

Start typing and press Enter to search