Onze lofzang stijgt omhoog…

In de verte hoor ik het geluid van mensen die zingen. Het klinkt fantastisch en ik besluit om dichterbij te gaan luisteren. Het geluid wordt steeds harder en voor ik het weet sta ik bij het keukenraam van een onbekend huisje te luisteren naar de zingende mensen. Het groepje is enthousiast en gaat helemaal op in wat er gezongen word. Ik herken woorden die ze zingen, maar begrijp niet wat ze bedoelen met de tekst.

De volgende week hoor ik weer het geluid van het groepje mensen die zingen. Weer besluit ik om te gaan luisteren en geniet van de klanken die de mensen ten gehore brengen. De weken die volgen ben ik ook van de partij en op een gegeven moment kan ik het niet laten. Ik loop naar de zingende mensen toe en vraag: “Mag ik meedoen?”

Lǐ jiě werd geraakt door de Heilige Geest, steeds weer wanneer de gezangen van onze Bijbelstudie groep opstegen. Ze raakte geïnteresseerd want, wat zongen wij toch?

In dat jaar leerde Lǐ jiě Jezus kennen. Ze leerde mee zingen, maar ook Bijbelverhalen in haar eigen moedertaal te vertellen, aangezien er geen Bijbel voor haar bevolkingsgroep is. Ze begon de verhalen aan haar familie door te vertellen, elke keer als ze terugging naar haar geboortedorp. In korte tijd kwamen vele jonge mensen in dit dorp tot geloof in Jezus.

Nu, zeven jaar later, zijn er jonge mannen uit hetzelfde dorp die leren om de verhalen over God in hun eigen taal te vertellen. Elk vrij weekend dat ze hebben, reizen ze terug naar hun dorp om die verhalen te delen met hun familie en vrienden.

 

Bid en dank mee:

  • Dank de Heere dat Hij het hart van Lǐ jiě heeft aangeraakt en veranderd.
  • Bid dat gelovigen uit alle Mekong bevolkingsgroepen de Bijbelverhalen zullen leren om ze zo te kunnen delen in hun eigen moedertaal.
  • Prijs God voor de mensen die voor het eerst in hun leven Bijbelverhalen in hun eigen taal te horen krijgen. Dank God voor de vele (jonge) mensen die tot geloof komen.
  • Het verzet tegen het Evangelie is enorm. Zo bevelen sommige dorpsoudsten de gelovigen om het dorp te verlaten of verbieden ze hen om het water in het dorp te gebruiken, omdat ze anders de politie zullen bellen om de gelovigen te arresteren. Bid om bescherming voor de gelovigen. Bid dat ze zullen groeien in wijsheid en kennis. Bid dat ze met hun levens God zullen blijven verheerlijken en grootmaken.

Start typing and press Enter to search