Onverwachte kans voor het evangelie!

Mark en Bibi zijn al jarenlang zendeling in Oost-Azië. Helaas kunnen ze door recente ontwikkelingen bij de overheid nog maar moeilijk de bevolkingsgroep ‘BL’ bereiken waarvoor ze uitgezonden zijn. Ze hebben papieren moeten ondertekenen waarin ze beloven geen evangelisatie-activiteiten te doen en het is ze verboden om contact te hebben met de ‘BL’. Op een bijzondere manier kwam er afgelopen zomer een doorbraak.

Nieuwe onderneming
Een school die al een poosje koffiebonen van het bedrijf van Mark en Bibi verkoopt, wilde graag een product toevoegen. De leerlingen mochten ideeën bedenken en moesten die presenteren. Nu had Mark voorgesteld om ook thee te gaan verkopen.

In samenwerking met anderen hebben Mark en Bibi vervolgens thee van de ‘BL’ opgekocht, in theezakjes verwerkt en samples opgestuurd. En hoewel de presentatie van het groepje leerlingen dat de BL-thee aanprees, helemaal in het honderd liep, werd hun product toch gekozen! Deze school gaat naast eerlijke en verantwoorde koffiebonen nu ook BL-thee verkopen binnen hun netwerk.

Toegang tot het Evangelie
Door deze mooie ontwikkeling, krijgen de BL het beter. Ze zijn nu niet meer volledig aangewezen op louche thee-opkopers, maar krijgen een goede prijs voor de thee waar ze hard voor hebben gewerkt. En er is nog een geweldige bijkomstigheid: lokale zendelingen kunnen hierdoor hun papieren gaan aanvragen om officieel thee-opkopers te worden.

Dit geeft hen een reden om door het hele BL-gebied te reizen, ook in gebieden die momenteel voor de gewone mensen zijn afgesloten, en dus overal gesprekken aan te gaan! Bovendien wordt het hiermee voor hen legaal en logisch (naar de overheid toe) om dicht bij de BL te wonen. Dit biedt prachtige kansen om relaties met de BL op te bouwen en het evangelie met hen te delen.

 

Start typing and press Enter to search