OMF Mission Event 2022

Het OMF Mission Event is een jaarlijks feestje om te ontdekken wat zending in Oost-Azië inhoudt. Iris Boon is media-stagiaire bij ‘Living Image’, partner van OMF op het gebied van communicatie. Tijdens het Mission Event verzorgde zij de ‘stories’ voor Instagram en Facebook. Samen met haar naamgenoot nam ze deel aan dit evenement.

Ontvangst met paspoort
“Bij aankomst ontvingen de 400 deelnemers een bakje koffie of thee en wat lekkers. Vanuit het ontvangst- en startpunt werden groepjes geformeerd en kregen de bezoekers een ‘paspoort’ mee.

De kinderen kregen ook een eigen paspoort met leuke opdrachtjes. Zij gaven nog meer dynamiek aan het geheel, viel me op. Later hoorde ik dat er wel 125 kinderen zijn geweest. Ook aan hen was gedacht, zij konden zich naar hartenlust vermaken. Niet alleen tijdens de wandelroute maar ook in de klimtoestellen die standaard aanwezig zijn bij het Henschotermeer.

Blind tekenen
Bij het eerste station werden aan de hand van een Bijbeltekst drie vragen gesteld: Hoe zie jij jezelf? Hoe ziet God jou? En: hoe zie jij de ander?

Met deze laatste vraag in je achterhoofd moest je de persoon tegenover je (die je nog niet kende) in de ogen kijken en tekenen. De uitdaging was om deze persoon te blijven aankijken terwijl je tekende. Uit dit ‘blind tekenen’ ontstonden de meest hilarische portretten. Een uitdagende opdracht om uit te voeren.

Wedstrijdje peddelen
Hierna kwamen we bij een brug die leidde naar ‘Oost-Azië’. Je had drie opties om de overkant te bereiken: 1) met de brug 2) met een vlot of 3) met een rubberbootje. Collega Iris en ik kozen voor het laatste en maakten er een race van. Omdat ik iets minder snel peddelde ben ik haar een Mac-menuutje verschuldigd.

Volop inspiratie en ontmoeting
Eenmaal de brug over volgden nog meer erg interessante en inspirerende stations. Voor mij voelde het als echt even een kijkje in het zendingsleven in Oost-Azië. Er was volop ruimte voor gesprekken, ontmoetingen het opdoen van kennis.

Aansprekend
Zelf vond ik de belevingsroute zo gaaf dat ik hier volgend jaar graag heen zou willen gaan met mijn man. De thematiek van zending is me steeds meer gaan aanspreken, mede omdat ik zie wat het teweeg brengt en welk effect het heeft. De verhalen die de zendelingen vertelden over mensen die hun hart aan Jezus geven en tot geloof komen. Het persoonlijk spreken van de zendelingen vond ik erg inspirerend. Vooral de liefde die ze voor hun naaste uitstralen vind ik prachtig en geeft me een verlangen om dit ook te willen uitstralen, zij het in Nederland of wie weet wel ooit in Oost-Azië 😊.”

Iris Boon

Start typing and press Enter to search