Oma’s wonderlijke doop

Oma Thongmaak was één van degenen, die we wekelijks bezochten in het voorjaar van 2020. De eerste golf van het Corona virus was net voorbij in Thailand en we hadden het plan opgevat om met ons team een voedselproject op te zetten om te helpen in de nood die ontstaan was nadat Thailand in Lockdown gegaan was en het land op slot was gegaan.

Naast het uitdelen van een pakket vertelden we de mensen die we bezochten ook over Jezus. We legden hen het evangelie uit en daagden ze uit om zelf te gaan bidden. De meeste mensen reageerden beleefd, maar zonder geloof. Toch waren er hier en daar mensen, die echt geïnteresseerd raakten in ‘Phra-Yesu’. Oma Thongmaak nam het aan met blijdschap. Ze ging bidden en ze begreep dat ze een kind van God de Vader mocht zijn door het geloof alleen. Ze begreep, dat zal ze zal overlijden, ze direct naar Hem en naar Jezus toe zal gaan en eeuwig leven mag hebben. Mensen om haar heen verloren hun interesse, maar zij bleef luisteren.

Op een gegeven moment vroegen we haar of ze gedoopt wilde worden. Ze vond die stap eerst nog wat eng, maar steeds meer groeide ze ernaar toe. Tegelijk gebeurde er iets anders. Haar zoon begon zich steeds meer ertegen te verzetten, dat zijn moeder tot geloof kwam. Hij gaf zijn vrouw (die eerst ook heel open was voor het evangelie), de schoondochter van oma Thongmaak de opdracht om excuses te verzinnen waarom we oma Thongmaak niet konden bezoeken. Ze zou te moe zijn of iets dergelijks. Inderdaad was de gezondheid van oma Thongmaak achteruit gegaan. Toch geloofden Mod X (onze Thaise medewerker in het team) en Wilke niet dat we de waarheid hoorden. We besloten een keer zonder aankondiging oma Thongmaak te bezoeken. Er was niemand thuis behalve oma Thongmaak. We vertelden wat we gehoord hadden van haar schoondochter. Oma Thongmaak vertelde ons dat ze ons best kon ontvangen. Ze was al eerder klaar geweest om gedoopt te worden en ze vermoedde al, dat we bij haar weggehouden werden met een excuus. Gelukkig hadden we met deze versie van het verhaal rekening gehouden en hadden we een flesje water meegenomen. Diezelfde ochtend hebben we oma Thongmaak mogen dopen! Graag uw dank en uw gebed voor oma Thongmaak.

Wilke den Hertog, Thailand

Start typing and press Enter to search