Mijn buurman Koon

Naast mij woont Koon. Koon is een fenomeen in onze buurt; hij is drugsverslaafd en komt nogal agressief over. Veel mensen in zijn omgeving zijn bang voor hem. Wat zou het mooi zijn als hij Jezus leert kennen…

Zelf ken ik Jezus al een tijdje. Hij is mijn Verlosser en Hij geeft mijn leven zin. Ik geloof dat Jezus Koons leven ook zo kan veranderen. Het zou zo’n groot getuigenis zijn voor de mensen in onze buurt. Daarom bid ik al een tijd voor Koon, dat de Heilige Geest zijn hart mag aanraken.

In ons dorp woont een evangelist. Hem heb ik gevraagd om met mij mee te gaan naar Koon, om hem het Goede Nieuws te brengen.

Afgelopen vrijdag was het zover. Samen met de evangelist zocht ik Koon op. Juist op dat moment liep hij rondjes om zijn huis, al zwaaiend met een groot mes. Niet helemaal de setting waar ik op gehoopt had…

We spraken hem aan met de vraag of hij even bij ons kwam zitten om met ons te praten. Koon reageerde afwijzend en gaf aan dat hij druk was. Ondanks dat het niet hoort om direct te zijn, zei ik: ‘Je hebt het helemaal niet druk, kom, ga nu even zitten’. Ik voelde de spanning stijgen door het mes dat nog steeds in zijn handen was.

Uiteindelijk ging hij zitten en deelden wij een korte samenvatting van Gods plan met de mens. Aansluitend baden we voor hem. Koon brak en begon te huilen. Hij gaf aan dat hij Jezus nodig had en zijn hele houding begon te veranderen. Hij keek ons aan en hij moest zelfs glimlachen.

Wat ben ik God dankbaar dat Hij Koon zo heeft aangeraakt en zo heeft veranderd! Het was echt het werk van Gods Heilige Geest in zijn hart!

Komende week hebben we weer een ontmoeting met Koon. We hebben gevraagd of hij daarvoor ook vrienden en kennissen wil uitnodigen. Zodat ook zij het Goede Nieuws van Jezus Christus zullen horen. Bid jij mee dat ook zij Jezus mogen aannemen als hun Verlosser?

  • Prijs de Heere dat Hij levens veranderen wil. Zijn genade is zó groot!
  • Bid mee voor Koon en de andere jonggelovigen. Dat ze vanuit hun nieuw ontdekte liefde voor de Heere Jezus vrijmoedig het evangelie verder mogen delen.
  • Bid ook dat jonggelovigen goed toegerust mogen worden en het evangelie begrijpelijk mag worden gemaakt voor iedereen.

Start typing and press Enter to search