Mekong Minorities

De Mekong rivier is een van de belangrijkste rivieren van Azië. Ze stroomt door China, Laos, Thailand, Cambodja en Vietnam. Rond de Mekong rivier leven veel verschillende bevolkingsgroepen. Veel van deze bevolkingsgroepen zijn nog onbereikt met het Evangelie. OMF wil graag zendelingen uitzenden naar dit gebied om alle bevolkingsgroepen het Evangelie te vertellen. In dit artikel geven we meer informatie over vier bevolkingsgroepen:

Zhuang
Zhuang is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende bevolkingsgroepen in het zuiden van China. De Zhuang is de grootste minderheidsgroep in China, maar is erg onbekend omdat zij zich terugtrekken van de rest van de wereld. De Zhuang taal heeft ongeveer 50 dialecten en geen eenduidige geschreven taal, waardoor het moeilijk is om boeken te drukken. Degene die Manderijn spreken, hebben toegang tot een bijbel, maar anderen niet.

Bunu
In Zuid-West China wonen 850.000 Bunu mensen. Ze woonden eerst in de valleien, maar zijn door de Han Chinezen verdreven naar afgelegen gebieden hoog in de bergen. De dorpjes waarin ze wonen zijn klein en vaak alleen lopend te bereiken. De Bunu is een van de grootste bevolkingsgroepen die geen kerk hebben.

Bulang
De Bulang wonen in China, Myanmar en Thailand. De Bulang leven in kleine groepen. Elke groep  heeft zijn eigen stuk land heeft, waar ze eten verbouwen. Elke persoon heeft zijn eigen taak binnen de groep en zorgt ervoor dat alle mensen voldoende te eten hebben. De meeste Bulang zijn boeddhistisch.

So
De So wonen langs de Mekong rivier in Thailand en Laos. De naam So betekend ‘oudere broer’ en geeft aan dat deze bevolkingsgroep hier al langer woont dan de Lao (jongere broer).
De So zijn voornamelijk boeren die in armoede leven. De So aanbidden geesten. Ze vereren ook de geesten van de bossen, rivieren, lucht, velden en bomen.

Wat is jouw rol?

LEER
Verdiep je meer over deze en andere onbereikte volken rondom de Mekong rivier. Via joshuaproject.net kan je veel meer informatie en gebedspunten vinden over specifieke bevolkingsgroepen.

BID
Vraag een gebedsboekje aan over deze bevolkingsgroepen. Via het OMF kantoor kan je verschillende (Engelstalige) gebedsboekjes ontvangen, waarin deze bevolkingsgroepen omschreven staan.

GA
Er worden vanuit OMF regelmatig gebedsreizen georganiseerd in de gebieden waar deze bevolkingsgroepen leven. Tijdens een gebedsreis bezoek je de dorpjes en bid je voor de mensen die je ontmoet en voor openingen om met hen in contact te komen. Interesse is zo’n reis, neem dan contact ons op door te mailen naar info@serveasia.nl.

Start typing and press Enter to search