Medical Advisor

OMF Nederland is onderdeel van OMF International. Wij zijn een Bijbelgetrouwe zendingsorganisatie die in 1865 werd opgericht. Onze missie is God te verheerlijken door de miljoenen Oost-Aziaten te bereiken met het evangelie van Jezus Christus. Met een klein en professioneel team van medewerkers en vrijwilligers begeleiden wij onze (kandidaat)zendingswerkers en bemoedigen we christenen in Nederland om hun plek in Gods Koninkrijk te ontdekken.

 

Wij zijn op zoek naar een

Medical Advisor (m/v)

Gemiddeld 2-2,5 uur per week

 

De Medical Advisor bij OMF Nederland
OMF Nederland begeleidt nieuwe zendingswerkers die een roeping ervaren voor een uitzending naar Oost-Azië. Voordat tot uitzending overgegaan kan worden, dienen alle lichten op groen te staan. Eén van de lichten is de Medical Clearance. Als Home Medical Advisor (HMA) wordt je in contact gebracht met een zendingskandidaat en stel je aan de hand van een fysieke keuring en de uitkomsten van een psychologisch assessment vast of betreffende kandidaat medisch groen licht krijgt. Dit stem je ook af met de Field Medical Advisor (FMA) in Oost-Azië. Uiteraard gebeurt dit volgens de wettelijke richtlijnen rondom medisch beroepsgeheim en vertrouwelijkheid. De medische gegevens worden door jou verwerkt in een beveiligde omgeving, alleen toegankelijk voor de mensen uit het medische team.

Jouw rol en taken

 • Je vertegenwoordigt OMF Nederland in het medische team van OMF International
 • Je keurt aanstaande zendelingen, en in voorkomende gevallen ook verlofgangers volgens de protocollen van OMF Internationaal.
 • Je neemt, samen met je collega’s in Singapore en het land waar de zendingswerker mogelijk terecht komt, de beslissing of een uitzending of continuering daarvan medisch verantwoord is.

Functie-eisen

 • Je hebt een opleiding tot (basis)arts afgerond
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als basisarts, huisarts of specialist
 • Je beschikt over een actuele BIG-registratie
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk
 • Bereidheid om een (online) training te volgen en een kennismakingsbezoek in Oost-Azië af te leggen

Dit vinden we ook erg belangrijk

 • Je kunt je vinden in de missie, visie en waarden van OMF
 • Je hebt een christelijke levensovertuiging en bent meelevend lid van een christelijke gemeente
 • Je bent flexibel en hebt een dienende houding
 • Je stelt hoge eisen aan de kwaliteit van je werk, werkt accuraat en handelt hiernaar
 • Je bent in staat zelfstandig werkzaamheden te verrichten, doelen te stellen en daar vorm en inhoud aan te geven

Duur en vergoeding
Wij bieden in eerste instantie een vrijwilligerscontract aan voor de duur van twee jaar met de intentie om dit met wederzijdse instemming te continueren. Je hebt recht op de wettelijke maximale vrijwilligersvergoeding van 140 euro per maand (maximaal 1.700 euro per jaar). OMF neemt de kosten van training en eventuele internationale reizen voor haar rekening.

Wat je mag verwachten van je werk bij OMF
Als vrijwilliger bij OMF Nederland ben je van grote betekenis voor een duurzame uitvoering van het zendingswerk.  In je rol maak je kennis met (aanstaande) zendingswerkers en met de culturen van Oost-Azië. Ook leer je wat God doet in deze wereld en wat jouw bijdrage daaraan is.

Inwerken en training
De huidige HMA legt zijn taken per 1 september neer. Hij is bereid om voor en na 1 september jou te helpen je deze rol goed eigen te maken. Daarnaast maakt een bezoek aan het International Centre van OMF in Singapore met een bijbehorende training onderdeel uit van de inwerkperiode.

Interesse?
Herken je jezelf in dit profiel? Neem contact op met Maarten Kommers, directeur (nl.nd@omfmail.com). Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Cor Portier, de huidige HMA, telefoonnummer 06-24512459 of via email met nl.hma@omfmail.com.

Start typing and press Enter to search