Leven, dood en eeuwig leven!

Dit verhaal is geschreven door Rina & Puii Renthlei, een Indiaas echtpaar die werkzaam zijn in Isaan, Thailand als gemeentestichters.

Pa Thon en haar man Lung Khay kwamen een aantal jaren geleden voor het eerst naar de kerk. Lung Khay had kanker en de gebeden van de mensen in de kerk maakten een verschil.

Pa Thon en Lung Khay kregen boekjes over de Bijbel om te lezen en een mp3 speler met christelijke liederen en preken om naar te luisteren. We hoopten en baden dat ze allebei hun leven aan Jezus zouden geven. Na een tijd kon Lung Khay niet meer naar de kerk komen, omdat zijn toestand was verslechterd. Maar we bleven hem bezoeken en we waren blij te horen dat hij alle boekjes had gelezen en dagelijks luisterde naar de liederen en preken.

Op een dag na de kerkdienst vroeg Pa Thon of Rina kon komen om voor Lung Khay te bidden, want hij was heel zwak geworden. Toen Rina bij hem was kon hij zien dat het moeilijk was voor Lung Khay om te praten en dat het einde dichtbij was. Rina vroeg of hij bang was om dood te gaan, maar hij antwoordde ‘nee’, want hij was nu een volger van Jezus Christus die de dood heeft overwonnen. Een paar weken later overleed hij en kreeg een Boeddhistische begrafenis. Maar zijn vrouw, Pa Thon, vroeg of de mensen uit de kerk liederen wilden zingen en wilden bidden.

De maanden na het overlijden van haar man, kwam Pa Thon niet naar de kerk. Maar vorig jaar met kerst kwam er een Nederlandse groep vrouwen om de kerk te bezoeken. Ik vertelde hen over Pa Thon en alle moeilijkheden die ze had doorgemaakt. De Nederlandse vrouwen waren daardoor geraakt en ze gingen voor haar bidden dat ze gered mocht worden.

In februari 2016 nam Pa Thon het besluit om Jezus te volgen en liet zich dopen. We bidden dat ze God meer en meer mag leren kennen en Hem mag liefhebben. Dank God voor zijn genade voor Pa Thon en Lung Khay!

Dit bezoek en gebed van de Nederlandse vrouwen heeft veel invloed gehad op het leven van Pa Thon. Wil jij ook naar Oost Azië om daar te bidden voor de vele mensen die Jezus niet kennen? Stuur dan een mail naar gebed@omf.nl, er zijn verschillende mogelijkheden om een gebedsreis te maken.

Start typing and press Enter to search