Leerkracht in Azië, Silvia vertelt:

Ik ben Silvia, 27 jaar en in de afgelopen maanden heb ik in een gezin in Thailand les gegeven. Het was een fantastisch avontuur, maar voordat je start weet je dat natuurlijk niet. Voordat ik besloot om te gaan, werkte ik in Nederland in het onderwijs en ik begon te twijfelen over wat ik wilde. Ik legde mijn leven bewust in Gods handen en gaf Hem de leiding. Enorm spannend, want ergens gaf ik Hem de leiding, maar wilde ik niet zo’n grote stap maken. Toch voelde ik echt dat God daar een plan met mij had en ben ik het avontuur ingestapt. Een uitdaging, maar in alles heb ik gevoeld dat God bij mij was.

In Thailand had ik een eigen plek om te wonen en de kinderen kwamen daar elke dag naartoe voor de school. Ik gaf ze gewoon de lessen die ik in Nederland ook gaf aan kinderen, maar nu maar aan 2 kinderen. Niet heel uitdagend in vergelijking met Nederland, maar wel de ultieme kans om onderwijs op maat te bieden. Heel leuk om hiermee te werken en echt aan te kunnen sluiten bij het individuele kind. Buiten het lesgeven had ik veel tijd om rust te nemen, boeken te lezen en daarvan te genieten. Ik heb ook echt tijd genomen om mijn relatie met God te versterken en daarin heb ik veel conferenties en muziek geluisterd. Nu ben ik zelf niet heel creatief, maar op dat gebied is er ook genoeg mogelijk om je tijd fijn te vullen. De tijd in Thailand was absoluut een verrijking in mijn kijk op onderwijs, kijk op mijzelf en mijn relatie met God. Ik heb mezelf echt mogen ontwikkelen en mijn relatie met God is echt sterker geworden. Zo bijzonder dat Hij de tijd ook daarvoor gebruikt heeft. Natuurlijk is niet alles makkelijk als je zo ver van je lieve familie en vrienden bent. Ik miste ze echt wel en vooral met de feestdagen of bijzondere momenten. Maar voor mij woog dat echt niet op tegen alle fijne dingen daar!

Mocht je erover nadenken om ook dit werk te gaan doen, ik zou het absoluut aan je aanraden! Je mag mij altijd mailen of bellen, maar heb er ook ‘contact’ over met God. Ga dit nadenk-traject met Hem. Hij weet wat het beste is voor jou! Maar ook ik wil er altijd met je over kletsen, je vragen beantwoorden of je een keer ontmoeten.

Wanneer je contact wil opnemen met Silvia, kun je mailen naar nl.cc@omfmail.com.

Start typing and press Enter to search