Isaan, Noord-Oost Thailand

Komende weken staan we als OMF Nederland stil bij Isaan. Dit gebied ligt in het Noord-Oosten van Thailand.

Thailand betekent het land van de vrijheid. Maar de mensen daar zijn gebonden aan de tradities van het Boeddhisme. Dit geloof zit zo vastgeworteld in de Thaise cultuur, dat veel mensen daar niet los van kunnen komen.

In Thailand leven zo’n 114 bevolkingsgroepen verdeeld over 74 provincies. Het percentage christenen is zeer klein. Miljoenen mensen leven in onbereikte gebieden zonder een kerk en zij hebben nooit een kans gehad om over Jezus te horen.

In het Isaan gebied wonen ongeveer 22 miljoen mensen verspreid over een gebied van 400×400 km. Veel van het land bestaat uit rijstvelden en de mensen die daar wonen zijn vaak arm.

The Task Unfinished
Er zijn maar een paar kerken in dit grote gebied in Thailand en nog 99,8% van de mensen in onbereikt. Omdat Thailand vrijheid van geloof heeft, zijn er volop mogelijkheden voor mensen om daar het Evangelie te verkondigen. Er zijn zelfs visa beschikbaar voor ‘religious teachers’. Maar er zijn niet voldoende mensen die deze uitdaging aan willen gaan en bereid zijn om naar Thailand te verhuizen en daar de mensen in Isaan te vertellen over de echte vrijheid die God geeft.

Wat is jouw rol?

GA
Ga naar Isaan en verkondig het Evangelie, start een gemeente en leid de nieuwe christenen op om een gemeente te leiden. Bezoek Isaan voor een korte periode en geef bijvoorbeeld Engelse les aan de lokale bevolking.

ONDERSTEUN
Volg de blogs van zendingswerkers in Isaan. Bijvoorbeeld van Ewoud en Gerjo of Sijmen en Annelies. Door de verhalen te lezen en je reactie te plaatsen, kan je de zendingswerkers bemoedigen en andere mensen aansporen om ook bij dit werk betrokken te raken.

BID
Bid voor Thailand en specifiek voor Isaan. Vraag het gebedsboekje over Isaan aan door te mailen naar info@omf.nl. (€1,- excl. portokosten)

Start typing and press Enter to search