God spaarde mijn leven!

“Ik weet niet waarom hij me niet heeft vermoord,” zei Lokru Tha.

We zaten tegenover elkaar in de kleine taalklas. Posters in het Khmer-schrift hingen achter hem. Toen mijn les eindigde, vroeg ik hem om zijn verhaal te vertellen. Het gezicht van de altijd goedlachse Lokru Tha vertrok bij het horen van mijn vraag.

Hij had zijn vader en drie broers verloren door de genocide die door de Rode Khmer werd uitgevoerd in Cambodja. Op een dag kruiste zijn pad die van een soldaat. De officier hief zijn zwaard om hem te executeren. Het volgende wat Tha zich herinnert is wakker te worden zonder ook maar een schram op zijn lichaam. Hij heeft geen idee wat er gebeurde.

Maar hij weet wel één ding: “God spaarde mijn leven!”

Lokru Tha weet dit omdat hij gelooft in de liefde van Christus voor hem. Hij hoorde het Evangelie van Jezus voor het eerst van christelijke zendelingen, jaren na de genocide. Hoewel hij aanvankelijk sceptisch was en vol vragen zat, ontving hij Gods vrede in zijn hart. En hij veranderde voorgoed.

Hij is niet meer bang voor de dood. Hij ziet zijn Cambodjaanse buren die vol bitterheid en angst zijn zoals hij dat ooit ook was. En hij wil dat ze weten dat zij niet met die angst hoeven te leven.

Lokru Tha en zijn vrouw voeden hun kinderen op in de liefde van God zodat ook zij een licht in de duisternis kunnen zijn.

Prijs God voor Zijn vrede die het begrip te boven gaat!

Bid mee dat de Cambodjaanse kerk een baken van hoop zal zijn in tijden van angst en onzekerheid.

Start typing and press Enter to search