Gedoopt… door Gods genade

Maandag is een 38-jarige vrouw die woont in een afgelegen dorp in het Yangsisurat district in Isaan. Zij werkte vele jaren als toverdokter. Mensen met verschillende soorten problemen kwamen bij haar. Ze probeerde hen te helpen door het oproepen van geesten en met traditionele medicijnen. Ongeveer zeven jaar geleden scheidde zij van de vader van haar drie kinderen. In die periode hielp een andere man haar zoveel als ze kon. Uiteindelijk werd zij de tweede vrouw van deze man, die al getrouwd was en kinderen had met een andere vrouw.

Twee jaar geleden hoorde Maandag het Evangelie voor de eerste keer via een christelijk radioprogramma. De kerk was 60 kilometer verderop, maar ze probeerde toch te komen. Langzaamaan begon het Evangelie tot haar hart te spreken. Ze verbrandde alles wat te maken had met tovenarij. Ze begon haar man te vertellen over Jezus. Hij kwam ook tot geloof en ging met haar mee naar de kerk. Maandag deelde zelf het Evangelie met de eerste vrouw van haar man en ook zij ging geloven. Dit zorgde wel voor een probleem, omdat ze niet met z’n drieën naar de kerk konden gaan.

Terwijl de man en zijn eerste vrouw samen naar de kerk gingen, begon Maandag naar onze diensen in Yangsisurat te komen. Ze wist heel goed dat haar relatie met deze man niet goed was in Gods ogen. Ze had al meerdere keren besloten om hem te verlaten, maar ze had nooit de kracht om het echt door te zetten. Toen de eerste doopdienst werd gehouden wilde Maandag zich ook laten dopen. Maar de kerk wilde niet dat ze zich liet dopen, zolang zij nog in zonde leefde. Maandag besloot daarom God de rug toe te keren en pakte haar oude leven als tovendokter weer op. Dat was heel moeilijk voor de kerk. We konden alleen maar voor haar blijven bidden en dat deden we ook. Maandenlang konden we geen contact met haar krijgen, maar opeens belde ze de oudste van de kerk en zei: “God heeft me geholpen om met alle zonden te breken. Ik wil Jezus volgen en gedoopt worden.”

Maandag is gedoopt en dit was haar getuigenis: “Ik heb heel lang geprobeerd om in eigen kracht mijn leven te veranderen, maar het lukte niet. Het was onmogelijk. Maar toen ik mijn rug naar God keerde, begon ik Hem zo te missen. Ik wilde het goedmaken met Hem. Daarom bad ik dat God me kon helpen om deze moeilijke keuzes te maken en dat deed Hij. Het feit dat ik hier vandaag sta en gedoopt kan worden, is door de Zijn genade. God deed iets wat ik niet kon doen. Hij bevrijdde mij van zonden en dood.”

Wil je bidden voor Thailand?

  • Dank God voor de getuigenissen op de christelijke radio
  • Bid dat degene die het Evangelie gehoord hebben of folders hebben gekregen, door God gestimuleerd worden om er overna te denken en dat ze geleid worden naar christenen die nog meer over het evangelie kunnen delen.
  • Bid voor Maandag nu ze Jezus volgt. Bid dat haar leven vrucht zal dragen en dat zij een licht en getuigen voor anderen zal zijn.

Start typing and press Enter to search