Short term: Serve Asia

De stap nemen om naar Oost-Azië te gaan roept veel vragen op, over de organisatie en over het proces. Een aantal van de veelgestelde vragen hebben we alvast voor je beantwoord.

WAT KOST EEN SHORT TERM-UITZENDING VIA SERVE ASIA?

De kosten zijn afhankelijk van de wisselkoersen en variëren sterk van land tot land. Tijdens je eerste gesprek krijg je hierover meer informatie. Wel geven wij je alvast enkele richtlijnen geven, zodat je een idee hebt:

 • de kosten voor onderdak en voedsel liggen rond € 13,- per dag;
 • het OMF-kantoor in Nederland vraagt een Serve Asia-bijdrage van € 200,- per plaatsing;
 • in sommige gevallen vraagt het veld een bijdrage van ongeveer € 50,- administratiekosten.

Daarnaast maak je de volgende kosten:

 • retour vliegticket naar Oost-Azië;
 • visum;
 • ziektekosten- en reisverzekeringen;
 • vaccinaties;
 • vervoer in het land van bestemming;
 • zakgeld (souvenirs, internetcafé, etc.).
WAAR VERBLIJF IK TIJDENS MIJN REIS?

Je verblijfplaats is afhankelijk van de specifieke plek waar je naartoe gaat. Je verblijft bijvoorbeeld:

 • bij een gezin van OMF-zendelingen;
 • op een OMF-zendingskantoor;
 • in een eenvoudig plaatselijk hotel;
 • bij een lokaal gastgezin.
WELKE ONDERSTEUNING BIEDT OMF?

We doen ons best om goed voor je te zorgen! Voor je vertrekt voorzien we je van het nodige voorlichtingsmateriaal om je te helpen met de voorbereiding op je vertrek. Ook hebben we een trainingsdag in Nederland om je voor te bereiden.

Aangekomen op de plek van je bestemming, ontvang je meer informatie over de cultuur, de taal, het voedsel etc. Tijdens je verblijf ontvang je praktische ondersteuning van de OMF-zendingswerkers. Na terugkomst in Nederland nodigen we je uit voor een debriefgesprek. Daarin kun je ons vertellen wat je gedaan hebt en wat je geleerd hebt. Daarnaast bidden we met je voor Gods leiding in de volgende fase van je leven.

Zo nodig kun je op ieder moment van je uitzending contact zoeken met de Serve Asia coördinator die verantwoordelijk is voor je programma op het veld. En natuurlijk is het Nederlandse kantoor per e-mail binnen handbereik.

WAAROM MOET IK IN HET ENGELS SOLLICITEREN?

OMF International bestaat uit meer dan 1.400 zendingswerkers uit ruim 30 verschillende landen. Er wordt voornamelijk in het Engels gecommuniceerd. Wanneer je in een internationaal team gaat werken, moet je over een redelijke spreekvaardigheid in het Engels beschikken.

Het heeft drie voordelen om je te vragen in het Engels te solliciteren:

 • het betekent dat men in het land waarvoor je solliciteert je sollicitatieformulieren of -brief kan lezen en begrijpen;
 • wij kunnen inschatten of je de Engelse taal voldoende beheerst;
 • het geeft je een voorproefje van de dingen die komen gaan!
WAT HEEFT SERVE ASIA TE MAKEN MET HET LONG TERM-ZENDINGSWERK VAN OMF?

OMF International vindt Serve Asia zeer belangrijk, omdat je door een short term-uitzending een long term visie ontwikkelt. Of je nu bidt, anderen uitzendt of zelf gaat. Op bijna ieder werkterrein heeft OMF een toegewijde Serve Asia coördinator, die de long term-zendingswerkers kent en die voor iedere sollicitant de best mogelijke plek zoekt. We sturen Serve Asia-zendingswerkers alleen naar plaatsen waar ze een belangrijke en zinvolle taak voor de long term-zendingswerkers kunnen vervullen. Dat is eenvoudiger dan veel mensen denken. Heel vaak betekent dat namelijk dat er relaties worden opgebouwd met de bevolking waar de long term-zendingswerkers op kunnen bouwen wanneer jij weer vertrokken bent. In andere gevallen kan het betekenen dat je op plaatsen komt waar nooit eerder een zendingswerker kwam. Door onderzoek te doen en te bidden kun je een weg bereiden voor de long term-zendingswerkers.

HOE WEET IK OF SERVE ASIA GODS WIL IS VOOR MIJ?

De aanmeldingsprocedure geeft jou en ons een goede gelegenheid om elkaar te leren kennen, elkaar te bevragen, te bidden en te luisteren naar wat God zegt. We kijken ook hoe God je hiertoe geleid heeft en waar voor jouw gevoel je toekomst ligt. En natuurlijk hebben we veel ervaring met mensen zoals jij. De meeste sollicitanten komen bij ons met dezelfde vragen.

Maar uiteindelijk moet jij zelf de stap maken, in geloof. Een schip kan alleen bestuurd worden als het vooruit beweegt. Met leiding is het net zo. Dus bid ervoor en laat van je horen!

Meer weten?

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Start typing and press Enter to search