Deelnemers vertellen

Ben je benieuwd hoe onze short term-zendingswerkers hun tijd in Oost-Azië hebben ervaren? Ontdek wat zij hebben beleefd en wat God hen heeft geleerd. Lees hun verhalen en beeld je in dat jij in deze situaties bent!

cartoon-women1
Annemarieke | Filippijnen | Verpleegkundige

Vanaf de dag dat ik diplomeerde als verpleegkundige was het mijn droom om ooit mijn beroep uit te kunnen oefenen in combinatie met zendingswerk. Na veel bidden en nadenken wat ik nu precies wilde werd 3 jaar later mijn droom werkelijkheid en mocht ik 6 weken naar de Filippijnen. 5 weken lang heb ik van maandag tot vrijdag mogen werken in de moeilijk bereikbare dorpjes op het zuidelijke eiland Mindanao. Hier heb ik een enorm goed beeld gekregen van het werken in de tropen en geleerd hoe het is om te werken met weinig.

Met een team verpleegkundigen en een arts van Reach International Healthcare and Training Inc. reisden we iedere week naar een dorpje om daar les te geven over gezondheid en hygiëne enz, onze kliniek op te zetten, operaties te doen (onder lokale verdoving en gewoon bij mensen thuis of op schooltafels) en te eten en slapen bij de locals. Ik heb mogen proeven van medisch zendingswerk, cultuur, natuur, eten, feestdagen en heb dingen gezien en mogen doen waar ik van te voren nooit van had durven dromen.

cartoon-husband-wife
Thomas en Cobi – Thailand - Oriëntatiereis

Wij hebben een vijfweekse reis gemaakt. De reis was een onderdeel van ons voorbereidingstraject op zending. Tot aan de reis opende God de deuren voor zending in ons leven. Deze reis wilde wij ervaren of dat in Thailand ook zo was.

Wij zijn naar Isaan geweest om met drie zendingswerkers op te trekken. Het raakte ons dat de gemeentes klein en kwetsbaar, maar ook heel hecht met elkaar zijn. Er is een groot verlangen om uit te breiden. Bidden jullie mee? Op twee plekken hebben we meegekeken naar gemeentestichting. Ons laatste bezoek in Isaan brachten we aan een grote studentenstad (ruim 80.000 studenten). Hier zijn verschillende veldwerkers die evangeliseren, Engelse les geven, netwerken en kerkplanten.
We hebben de nood voor meer veldwerkers gezien en ervaren. Regelmatig werd ons door lokale christenen gevraagd om te blijven. Ook zijn we geraakt door de vele bijzondere manieren waarop mensen tot geloof in Jezus komen.

cartoon-husband-wife
Kristian en Lianne – Indonesië – Leerkracht en orthopedagoog

Wij hebben een jaar in Indonesië gewoond.
Mensen denken wel eens dat wij op vakantie zijn geweest, maar dat hebben we echt niet zo ervaren…:) We zijn eigenlijk heel erg druk geweest, maar hebben daar ook veel voor teruggekregen. Het is echt erg bijzonder om een jaar op een andere plek te wonen en op die manier zo in die cultuur te duiken. We woonden in een moslimwijk en werden ook betrokken bij feesten die zij vierden, op die manier kom je echt heel dicht bij de mensen. Dat was echt een hele ervaring. En de mensen in Indonesië zijn zo gastvrij….! Mensen hebben altijd tijd en je gaat nooit ergens weg zonder dat je te eten krijgt. Zelfs als mensen weinig te besteden hebben, geven ze jou dat kleine beetje wat ze hebben. Echt bijzonder!
Dit afgelopen jaar heeft ons leven verrijkt. Je leert veel over een andere cultuur, maar ook over jezelf en je eigen normen en waarden. Ook is het erg bijzonder om ver weg van Nederland iets van Gods liefde te mogen laten zien…

cartoon-women1
Corine – Thailand - leerkracht

Ik heb ontdekt dat zendingswerk vooral bestaat uit relaties leggen. Er ontstaat dan grond waarop het Evangelie kan gezaaid worden. Na een tijdje kwamen de tieners ook over de vloer om hun huiswerk te maken, gitaar te spelen, te badmintonnen en op zondag deel te nemen aan de kerkdienst en –maaltijd. Als afscheidcadeau gaf ik hen een Thaise strip-Bijbel die ze me een maand later trots lieten zien voor de camera via Skype. Ik heb me verbaasd dat er echt nog gebieden zijn waar het Evangelie onbekend is. Er is nog steeds behoefte aan nieuwe zendingswerkers! Het verblijven in een boeddhistisch land heeft mijn dankbaarheid voor het opgroeien met het christelijk geloof vergroot. Het boeddhisme lijkt heel zen, maar er is nooit echte vervulling en blijdschap; ik ben dankbaar dat mijn rust en zekerheid in het leven in Jezus liggen! Door een onverwacht sterfgeval in mijn familie ben ik een paar weken voor vertrek heen-en-weer gereisd naar Nederland. Hierin heb ik geleerd God te vertrouwen in elke situatie; de grote God van hemel en aarde zorgt ook voor mij!

Start typing and press Enter to search