Mid term en long term

De stap nemen om naar Oost-Azië te gaan roept veel vragen op, over de organisatie en over het proces. Een aantal van de veelgestelde vragen hebben we alvast voor je beantwoord.

Wie kan er deelnemen?

Wij maken graag kennis met jou als je voldoet aan de onderstaande punten:

  • je hebt een persoonlijke en groeiende relatie met Jezus Christus en je hebt een verlangen om Hem bekend te maken;
  • je hebt een goede fysieke en emotionele gezondheid;
  • je kunt relaties aangaan en onderhouden;
  • je hebt een thuisgemeente en wil in afhankelijkheid aan God bouwen aan voldoende (financiële) support.
Wat beschouwen jullie als een ‘mid term-uitzending’?

Wij beschouwen de inzet van één tot drie jaar als middellange termijn.

Hoe worden de zendingswerkers van OMF onderhouden?

OMF is een geloofszending: wij vertrouwen erop dat God financieel zorgt voor de zendingswerkers in Zijn koninkrijk. Honderdvijftig jaar lang hebben we Gods voorziening mogen ervaren, zowel in tijden van oorlog en crisis, als in tijden van overvloed. Elke zendingswerker vormt een thuisfrontcommissie in afhankelijkheid van God. Hij of zij deelt daarnaast de visie voor Oost-Azië met kerken, familie en vrienden. Wij geloven dat God mensen in beweging zet om zendingswerkers duurzaam te willen ondersteunen, door gebed en financiële steun. Het ondersteuningsbedrag is voor iedereen verschillend, afhankelijk van het land waar de zendingswerker naar toe gaat, de grootte van het gezin en de kosten die op het zendingsveld gemaakt worden.

Hoeveel kost het om voor OMF te werken?

Gemiddeld betaal je € 1.100,- tot € 2.200,- per maand, onder andere afhankelijk van het zendingsveld waar je naar toe gaat. Dit is inclusief (medische) zorg, taalstudie, reis- en verblijfskosten, pensioen en verzekering, alsook administratieve posten zoals bankkosten, belastinghulp, papierwerk, gebedsbrieven, training en het runnen van het kantoor.

Wat is het verschil tussen een mid term- (1-3 jaar) en long term-uitzending (3 jaar en langer)?

Het sollicitatieproces voor een uitzending van 1 tot 3 jaar is minder uitgebreid en een jaar Bijbelschool is niet verplicht. De procedure verloopt daardoor sneller dan bij een long term-uitzending. Voor mid term-zendingswerkers bieden de meeste van onze zendingsvelden een gereduceerd tarief aan, waardoor de financiële ondersteuning minder hoog is dan voor een long term-uitzending. Hoe het ook zij, als mid term-zendingswerker wordt je net zo goed beschouwd als zendingswerker en vorm je een belangrijk onderdeel van OMF’s bediening in Oost-Azië.

Hoe lang duurt het na mijn sollicitatie bij OMF voor ik naar Oost-Azië ga?

Vanaf het begin van de procedure duurt het voor mid term-sollicitanten 9 tot 12 maanden en voor long term-sollicitanten 18 tot 24 maanden. De sollicitatieprocedure, gevolgd door het vormen van een thuisfrontcommissie, kan een lange en tijdrovende zaak zijn. Je kunt zo vroeg met solliciteren beginnen als je wilt, maar we adviseren dat in ieder geval zes maanden voor het volgen van de oriëntatiecursus te doen.

Welke relatie heeft OMF met de uitzendende kerk?

Zending is de verantwoordelijkheid van de lokale kerk en OMF ziet het als haar taak de lokale kerk te dienen en toe te rusten om de God-gegeven zendingsopdracht te vervullen. Kandidaten worden niet toegelaten zonder de ondersteuning van hun lokale kerk.

Meer weten?

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Start typing and press Enter to search