Eerste OMF Mission Event positief ontvangen

‘We hebben samen een mooie dag beleefd’

 

Op 14 april jl. organiseerde OMF Nederland haar eerste Mission Event met als thema: ‘Uw aanwezigheid verandert’. Ruim 300 mensen, waaronder ook verrassend veel kinderen en jongeren, bezochten het evenement in Voorthuizen. De deelnemers blijken aangenaam verrast over de nieuwe opzet.

Maarten Kommers, directeur OMF Nederland, vertelt: “We kozen dit jaar bewust voor een andere insteek dan in voorgaande jaren. Onze Nederlandse cultuur is steeds meer gericht op het ‘zelf ervaren’ en daar wilden wij graag op aansluiten. Overigens zonder dat dit ten koste ging van een sterke inhoudelijke boodschap en zonder de vertrouwde elementen van eerdere OMF-dagen te verliezen, zoals een dankdienst en verschillende workshops.”

Openlucht
Het nieuwe event op camping Beloofde Land blijkt bij jong en oud aan te slaan. Geert de Boo, voorzitter van OMF Nederland, opent het Mission Event. Daarna zingen de deelnemers enthousiast mee met de band van Gert Visscher. Oude én nieuwe liederen, voor beide is plaats. Na de opening stromen de deelnemers naar buiten. Een handige plattegrond wijst hen de weg naar de verschillende activiteiten. Nieuw is de fair in de openlucht. Gelukkig is het droog en de temperatuur is behaaglijk. Op het marktje zijn (zendings)boeken te koop, kunnen kinderen geschminkt worden en is een heuse fotobooth waar jong en oud zich in Aziatische kleding kan laten fotograferen. Overal staan groepjes mensen gezellig te praten en te eten natuurlijk. De Indische loempia’s en saté én de puur Hollandse hamburgers vinden gretig aftrek.

Beleven
Op één campingweide staan zes tenten opgesteld. In groepjes van 8-10 mensen kunnen deelnemers zending daar van heel dichtbij ervaren. Eén tent is erop gericht om je te laten ervaren hoe lastig het is om mensen die uit een andere cultuur komen met een volstrekt andere taal met het evangelie te bereiken. In een Chinees aangeklede tent hoor je een verhaal over hoe het de OMF-zendingswerkers desondanks lukt om het evangelie te brengen. In een andere tent waan je je op een Thaise begrafenis. De verhalen over welke keuzes jonge christenen tijdens zo’n begrafenis moeten maken, tussen hun nieuwe geloof en hun oude rituelen, maken indruk. Zeker als gevraagd wordt: “Wat zou je zelf doen?”

Boodschap
Een deelnemer vertelt: “Op deze dag was er zowel een mooie boodschap voor mensen die overzee willen gaan als voor hen die in Nederland willen blijven.” Zendingswerker Samuel Lim uit Thailand – een van de hoofdsprekers – verwoordt het zo tijdens de dankdienst: “Iedereen is een storyteller. We hebben allemaal storytellers nodig in ons leven en in onze wereld.” Jacques Brunt – de andere hoofdspreker – vertelt over Gods verlangen om te midden van Zijn volk te wonen. En hij stelt iedereen de vraag: ‘In hoeverre is jouw hart brandende om het evangelie te delen?’ In de drie aangeboden workshops staat ook het delen van het Goede Nieuws centraal. Zowel in Oost-Azië als onder Aziatische studenten in Nederland. Ook het belang van gebed wordt tijdens de workshops benadrukt en concreet gemaakt in een grote gebedstent op de camping.

Oud en nieuw verbonden
Maarten Kommers kijkt dankbaar en tevreden terug op de dag: “We hebben mooie reacties gehad van de deelnemers. Een aantal deelnemers is opnieuw geraakt door Zijn Woord. De kinderen genoten van het kinderprogramma en niet te vergeten de speeltuin. De sfeer was goed; je zag overal mensen vrolijk en geanimeerd praten met elkaar. Ook plaatsten het ND en RD mooie artikelen over de dag. Een van de mooiste complimenten vond ik misschien wel die van een van de grondleggers van OMF Nederland. Hij zei: ‘Jullie hebben het voor elkaar gekregen dat de trouwe oude achterban en een nieuwe jongere generatie samen een mooie dag konden beleven’. Als team hebben we veel gebeden voor dit Mission Event. We zijn dan ook erg dankbaar voor de positieve reacties. ‘Gods aanwezigheid verandert’ was het thema van deze dag en dat hebben we ook echt zo ervaren op de dag zelf.”

Start typing and press Enter to search