Een levensveranderend getuigenis

“Mijn naam is Phii Thii. Sinds kort woon ik in Udon Thani (Thailand). Samen met mijn twee kinderen woon ik nu bij mijn moeder Lii. Door Covid-19 kon ik begin dit jaar geen kerk bezoeken. Dat was moeilijk, want ik ben nog niet zo lang christen. Gelukkig kon ik toen de samenkomsten van de zendingswerkers van deze streek bijwonen. Daar ben ik erg dankbaar voor.

Mijn moeder wilde niets van Jezus weten. Maar in de afgelopen zes maanden zag ze hoe mijn ontmoeting met Hem mijn leven veranderd heeft. Ik bad voortdurend of Jezus ook het hart van mijn moeder wilde aanraken. Toen ik op een zondag na de samenkomst thuiskwam, ontdekte ik dat de Heilige Geest in het hart van mijn moeder Lii aan het werk was gegaan. Ze sprak erover en ruimde alle boeddhistische dingen op. Ze verlangde naar een leven met Jezus en wilde gedoopt worden.

Een paar dagen voor de doop van moeder Lii voelden verschillende broeders en zusters een geestelijke strijd. Sommigen hadden last van hoofdpijn en enorme spierkramp. Maar Jezus beschermde de gemeente en de doop ging door. Het was alsof mijn moeder Lii juichend uit het water omhoog kwam. Daar had ze haar oude leven met Christus begraven. Ik had het niet voor mogelijk gehouden, maar Jezus is een levende Heer!

Toen mijn moeder Lii gedoopt werd, stond een zendingswerker naast haar in het water. Hij was verwonderd over het indrukwekkende getuigenis van mijn moeder: ‘Het was zo’n mooi kippenvelmoment, zo’n geweldig getuigenis over hoe de Geest met de genade van Jezus mensen inwint.’”

Doordat Phii Tii graag vertelt over Jezus is er nu zelfs een klein groepje vrouwen in haar dorp geïnteresseerd geraakt in het evangelie. Dit groepje vrouwen wordt wekelijks door de plaatselijke zendingswerkers bezocht. Prijs de Heer dat Hij door gaat met Zijn werk!

Bid mee dat de Heer jonge christenen in Thailand beschermt in de strijd met de boze.
Bid dat moeder Lii mag vasthouden aan haar geloof in Jezus en niet terugvalt in oude gewoonten.

Start typing and press Enter to search