Dienstbaar zijn aan zendelingen

Ik, Gert (58 jaar), werkte 23 jaar als huisarts op Urk. Eerst in een solopraktijk en de laatste 12 jaar met veel plezier in een centrum met drie andere huisartsen. In mijn vrije tijd hou ik van alles wat groeit en bloeit. Met name (wilde) vogels hebben mijn grote belangstelling. Daarnaast schuif ik regelmatig achter de piano of achter een goed boek.

Marjo (55 jaar), steun en toeverlaat al 30 jaar lang. Een geweldige opvoeder, organisator, onderhouder van sociale contacten.  Vele jaren heeft zij bijgesprongen bij alles wat er speelde in en rondom de huisarts-praktijk. Van oorsprong is zij werkzaam in de (jeugd)hulpverlening en al vele jaren betrokken bij pastoraat.  In haar vrije tijd is ze in de tuin te vinden, aan het knutselen of in een dik boek verzonken.

We hebben vier geweldige kinderen in de leeftijd van 19-26 jaar. Allen (ex-)studenten en de meeste al jaren uit huis. In die jaren kwam er aardig wat aanhang bij. Dit heeft geleid tot de verrassende, maar bijzonder leuke situatie dat de jongste en de oudste trouwplannen hebben voor 2018!

Vier jaar geleden waren we drie maanden “op proef” in Thailand via het Serve Asia programma van OMF. We wilden weten hoe het is om in een ander land en andere cultuur te wonen en te werken. Na een aantal jaren zoeken wilden we weten of zending een optie was; of de Here God ons wellicht riep.

Die maanden bevestigden ons allebei in het verlangen de Here God te dienen in de zending, in het bijzonder in Oost-Azië.  Met name wilden we ons dienstbaar maken aan de zendelingen van OMF. Ik als medisch adviseur en Marjo in member care. Dus op een breed vlak ondersteuning geven aan de mensen die hier voor OMF werken. Nu, vier jaar verder, is het zover. In mei stopte ik als zelfstandig huisarts. De laatste maanden gingen op aan voorbereidingen, vakantie, wachten en afscheid nemen. Vanuit de Vrije Baptistengemeente De Fontein te Emmeloord zijn we op 3 september uitgezonden in een bijzondere en bemoedigende dienst.

Momenteel zijn we in Lopburi, Thailand, voor een korte taal- en cultuurstudie. Daarna volgt in november de Oriëntatiecursus in Singapore en vervolgens reizen we naar Chiang Mai in het noorden van Thailand. Deze stad wordt onze basis. We zullen daar werken voor de zendelingen in Thailand en het zogenaamde Mekong gebied.

Zes maanden per jaar willen we dit in Thailand doen.  De andere zes maanden zijn we terug in Nederland en zal ik als waarnemend huisarts werken. In die periodes blijven we op afstand de dingen voor OMF doen die gedaan kunnen worden.

Meer informatie is te vinden op onze website: www.gertenmarjo.nl

Start typing and press Enter to search