De impact van een korte zendingsreis / Serve Asia

Een paar weken kinderwerk doen in de zomervakantie, een oriëntatiereis maken naar verschillende teams in een land of een jaar meewerken met het zendingswerk; het kan allemaal via Serve Asia, het short term programma van OMF. In de afgelopen jaren hebben veel (jonge) mensen een korte zendingsreis gemaakt. Velen van hen zijn veranderd teruggekomen en hebben gezien hoe God aan het werk is in Azië. Dat geldt ook voor Corine:

In  2015 verbleef ik drie maanden in het Noord-Oosten van Thailand. Mijn weken waren gevuld met het lesgeven aan zendingskinderen van het gezin waarbij ik verbleef. Daarnaast ook één dag per week in de stad aan kinderen van verschillende families en in Bangkok tijdens een ‘homeschool’week. Ik volgde Thaise taallessen bij de eigenaresse van de dorpsijssalon en gaf Engelse lessen aan Thaise tieners die we ontmoetten op een lokale bruiloft. Ik heb ontdekt dat zendingswerk vooral bestaat uit relaties leggen. Er ontstaat dan grond waarop het Evangelie gezaaid kan worden. Na een tijdje kwamen de tieners ook over de vloer om hun huiswerk te maken, gitaar te spelen, badminton te spelen en op zondag deel te nemen aan de kerkdienst en maaltijd. Als afscheidcadeau gaf ik hen een Thaise strip-Bijbel die ze me een maand later trots lieten zien voor de camera via Skype. Ik heb me verbaasd dat er echt nog gebieden zijn waar het Evangelie onbekend is. Er is nog steeds behoefte aan nieuwe zendingswerkers! Het verblijven in een boeddhistisch land heeft mijn dankbaarheid voor het opgroeien met het christelijk geloof vergroot. Het boeddhisme lijkt heel zen, maar er is nooit echte vervulling en blijdschap; ik ben dankbaar dat mijn rust en zekerheid in het leven in Jezus liggen! Door een onverwacht sterfgeval in mijn familie ben ik een paar weken voor vertrek heen-en-weer gereisd naar Nederland. Hierin  heb ik geleerd God te vertrouwen in elke situatie; de grote God van hemel en aarde zorgt ook voor mij! Op dit moment ben ik aan het afstuderen als pabo’er aan de CHE en probeer ik ook in Nederland betrokken te blijven bij het zendingswerk. Of mijn toekomst ligt in Nederland, of als zendeling aan de andere kant van de wereld… ik leef in vertrouwen dat God me de weg zal wijzen!

Wil jij ook meewerken op het zendingsveld? Kennis maken met een andere taal en cultuur? Zendingswerkers ondersteunen en bemoedigen in hun werk? Maar bovenal God dienen in Oost-Azië en daar Zijn naam bekendmaken bij de zo velen die nog nooit van Hem gehoord hebben? Neem dan vrijblijvend contact op met ons. Dat kan via www. serveasia.nl of info@serveasia.nl

Wat houdt het in?

  • Persoonlijk gesprek
  • Op maat gemaakt programma
  • Voorbereiding & training
  • Onvergetelijke ervaring
  • Evaluatie

Wat kan ik doen?

  • Engelse les geven
  • Jongeren- of kinderwerk
  • Fotografie
  • Guesthouse runnen
  • Voetballen

 

Start typing and press Enter to search