Chinese studenten in Wageningen – Diaspora werk

“Hoe ziet werk onder Chinese studenten in Nederland er eigenlijk uit?”

Een voorbeeld van dit werk komt van een OMF werker die werkt in een team met mensen uit verschillende kerken en organisaties die evangeliseren onder Chinese studenten in Wageningen:

Ons team in Wageningen heeft in Augustus 2015, 48 nieuwe Chinese studenten van Schiphol opgehaald. De studenten kregen gelijk al een heerlijke lunchpakket en een korte introductie over de Universiteit van Wageningen. Ze waren ook van harte uitgenodigd voor een welkom-diner diezelfde week bij onze teamleden thuis. Vierentwintig studenten kwamen en we maakten meer kennis met elkaar.

De Chinese studenten waren verrast en blij om zo hartelijk ontvangen te worden en velen hebben de uitnodiging om naar een wekelijkse samenkomst waar ze over het Christendom konden leren, van harte aangenomen.

Vanaf September 2015 hebben we wekelijks, bijna onafgebroken, de Chinezen mogen vertellen over de verhalen van de Bijbel, beginnend bij de Schepping helemaal tot de kruisiging en opstanding van Jezus Christus. Er werd wekelijks Chinees eten gekookt en ook was er veel tijd voor vragen en discussies. De studies waren voornamelijk in het Engels, maar één van de teamleden spreekt Mandarijn en dit werd af en toe ook gebruikt.

In Januari 2016 heeft één studente, na lang nagedacht te hebben, haar leven aan God gegeven. Twee studenten waren al Christen, maar zijn door de studies gegroeid in hun geloof en diezelfde maand mochten we twee studenten dopen in samenwerking met de International Christian Fellowship en hun mooie getuigenis horen.

Het jaar verliep verder door ook extra trips naar bekende Nederlandse bezienswaardigheden zoals het Corrie ten Boom huis, Dordrecht en Den Haag. De Chinese studenten nodigden voor deze speciale uitjes vaak ook andere Chinese medestudenten uit. God was ook aan het werk door op de wekelijkse studies nieuwe Chinese studenten toe te voegen.

Aan het eind van het jaar kunnen we duidelijk  zien hoe de Waarheid van het Evangelie op verschillende manieren een indruk heeft achtergelaten in het leven van de studenten. Sommigen zijn nog geïnteresseerd en zoekende en blijven komen met levensvragen, terwijl sommige andere studenten vinden dat ze genoeg hebben gehoord en voornamelijk voor het eten en het samen-zijn komen. Toch hopen we dat daar de zaden die in hun harten zijn gestrooid eens op zullen komen.

Nu we aan het einde van dit schooljaar komen, verandert de groep in een groep die al meer over het Evangelie weet en waar er nu drie Christenen tussen zitten. Dit heeft twee voordelen. De geïnteresseerden zullen meer groeien en diegenen die nog geen keuze hebben gemaakt zullen zien hoe God het leven van de Christenen kan veranderen.

Een nieuw seizoen
We hopen in Augustus weer nieuwe Chinese studenten van Schiphol op te halen en met hen een nieuwe studiegroep te beginnen.

Dit is een mooie gelegenheid aan jou te vragen of je wilt bidden om op één of andere manier betrokken te zijn bij dit werk. Allereerst door gebed, maar misschien kun je ook deel zijn van het verwelkomen van nieuwe studenten en/of het houden van studies. Ons team heeft ervaring en alle materialen om je te begeleiden bij de Bijbelstudies. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het OMF kantoor.

Start typing and press Enter to search