Chenpo ontdekte de Goede Herder via het internet

Schapen worden meer dan 500 keer genoemd in de Bijbel en herders meer dan 100 keer. Schapen waren belangrijk voor de nomaden en het agrarische leven van de Hebreeën, net zoals ze dat nu zijn voor de Tibetanen.

Een paar weken geleden kwamen we tijdens een autorit zoals gewoonlijk heel wat schapen tegen. We zagen ze in hoog in de bergen. Vlak voor onze auto staken ze de weg over en aten de restanten van de noedels op die we in een plaatselijk restaurantje gekocht hadden voor onze picknick. Schapen hebben echt een herder nodig, net als wij.

Een verhaal dat ons heeft bemoedigd is het waargebeurde verhaal van de jongeman Chenpo, net twintig jaar oud, die zich onlangs bij de kudde van de Goede Herder voegde. Zijn vader werd vermoord toen hij een tiener was. Hij vond geen troost of antwoorden in het Tibetaans boeddhisme. Toen Chenpo naar een universiteit in een andere provincie ging, zocht hij op het internet naar antwoorden. Hij kwam verhalen tegen over de Goede Herder die van zijn schapen houdt en voor hen zorgt. Ook vond hij online een Tibetaanse Bijbel en begon naar preken in het Chinees te luisteren.

Toen Chenpo weer terugkeerde naar onze stad zocht hij naar een kerk. De staatskerken zijn gesloten vanwege corona, maar hij vond een Chinese christen die hem in contact bracht met een Tibetaanse gelovige. Hij neemt nu deel aan de bidstonden en zondagse diensten van de kleine Tibetaanse gemeente in onze stad. De voorganger vertelde ons: “Deze jongeman weet veel, zijn geloof is diep en echt, hij wil graag anderen dienen en zijn geloof delen, we zijn zo dankbaar dat hij naar onze diensten komt.”

Bid alstublieft mee voor Chenpo, dat ook zijn moeder mag gaan vertrouwen op de Goede Herder. Zij wil er namelijk niets van weten.
Bid dat Chenpo Zijn stem duidelijk zal horen en Hem vol blijdschap zal volgen.

Geschreven door Peter er Marie

Start typing and press Enter to search