Buigen voor andere goden

Op een dag gaf ik een aantal nieuwe christenen een lift in onze auto. Terwijl ik reed zag ik dat één van de christenvrouwen haar hand opstak en boog voor de tempel die wij passeerden op de weg richting het dorp. Deze stond vlakbij het smalle gedeelte van de weg. De vrouw was een relatief nieuwe christen en mijn eerste reactie was om haar te vertellen dat ze niet voor andere goden moest buigen, omdat ze nu een christen is.

Maar terwijl ik bad, voelde ik dat ik dat niet moest doen, maar dat ik haar moest helpen om zelf het antwoord in de Bijbel te vinden. Dan kon de Heilige Geest deze verandering in haar bewerken. Terwijl ik bleef bidden hoe ik hierop kon reageren, wees God mij er op om tijdens de bijeenkomst die week te spreken over Handelingen 17. Paulus gebruikt daar de ‘onbekende god’ in Athene om de mensen de waarheid van de Levende God te laten zien; een God die gekend kan worden!

Die week waren we aan het praten over hoe we deze passage uit de Bijbel kunnen gebruiken in ons eigen leven. Een van de oudere mannen uit de groep keek me aan en zei dat ze niet meer moeten buigen voor andere goden of heilige objecten omdat zij de Ware God kennen. Terwijl hij dit zei bevestigden de anderen dit en besloten ze als groep elkaar daarin te steunen. We danken God voor hun ontdekking en dat de groep besloot om God hiermee te eren.

We komen nu al weer enkele jaren met deze groep christenen bij elkaar en we passeren regelmatig een tempel tijdens onze reizen. Ik heb nooit meer een van hen gezien die voor de tempel boog.

Ons gebed is dat God geëerd zal worden in ons leven en in dit land!

99% van de Isaanse mensen is Boeddhist en buigt voor de tempels en heilige objecten om zo te bouwen aan hun karma. Wil je graag meer informatie over hoe boeddhisten bouwen aan hun karma en hoe jij kan bijdrage aan het zendingswerk in boedhistische gebieden? Nodig ons dan uit voor een interactieve workshop over boeddhisme. Voor meer informatie, mail naar info@omf.nl

Start typing and press Enter to search