Abram

Abram is een heel creatieve en vriendelijke man. In vele situaties heeft hij mij en anderen geholpen met zijn wijze advies en zorgzaamheid. Een aantal jaren geleden rondde hij zijn studie af in communicatie en media. Nu werkt hij als freelance fotograaf, schrijver en filmmaker. Abram is een toegewijde moslim en gelooft in het bovennatuurlijke. Hij bidt trouw vijf keer per dag, vast nauwgezet tijdens de Ramadan en ook buiten de Ramadan vast hij bepaalde dagen.

Op mijn laatste reis met vrienden zaten we op het strand. Het was avond en er waren duizenden sterren te zien. Abram vertelde me dat hij niet kan begrijpen dat mensen niet in God geloven. Het heelal is eindeloos. Niemand heeft het einde kunnen vinden. Dit alles wijst naar het bestaan van God;  Hem moeten we aanbidden.

Abram is meestal niet erg open over geestelijke dingen, maar deze avond vormde een uitzondering. Een andere keer vertelde hij dat hij na het kijken van een horrorfilm een geest in zijn kamer zag. Hij was ontzettend bang en hield de rest van de nacht het licht aan. Ik vroeg hem of hij had gebeden of de geest weg zou gaan. Dat had hij niet gedaan. Zoals wij geloven dat God sterker is dan welke geest of demon dan ook, zo weet Abram nooit of zijn God hem zal beschermen of naar hem zal omzien.

Hij aanbidt God door vijf keer per dag te bidden, door te vasten, door aalmoezen te geven en door de geloofsbelijdenis uit te spreken, maar hij weet nooit of het goed genoeg zal zijn. Naar welke kant zal de weegschaal uitslaan? Zijn de goede daden die hij gedaan heeft genoeg om op te wegen tegen de slechte daden?

Bid dat Abram een droom krijgt, dat Jezus Zichzelf bekend zal maken en dat Abram de zekerheid zal krijgen waar hij zo naar verlangt!

Start typing and press Enter to search