Vandaag staan we stil bij de evolutie van de Mongoolse Kerk. Dit loopt in de serie #ZendingInVerandering. We staan stil en leren van andere zendingsbewegingen in de wereldwijde kerk.

In 1991 ontstaat de Mongoolse kerk met 10 bekende christenen. Volgens de nationale volkstelling zou dit in 2010 al uitgegroeid zijn tot 41.000 in aantal met 600 actieve kerken. In hun prille bestaan hebben ze al 20 zendelingen uitgezonden voor lange termijn. De jonge christenen kregen al van bij het begin een verlangen in hun hart om er erop uit te trekken en de wereld te veroveren voor Christus.

Het zit ongetwijfeld in hun bloed om wereldveroveraars te zijn aangezien ze lang geleden het grootste geografische rijk dat ooit bestaan heeft in de wereldgeschiedenis. Dit konden ze doen omdat de Mongoolse legers gewoon waren om lange afstanden af te leggen te paard. Ook droegen zij lichtere maliënkolders dit in tegenstelling tot de zwaardere Europese harnas varianten. Zo wisten ze hun vijanden meermaals te verrassen. Alhoewel iedereen hen vreesde om hun wreedheid is hun succes mede te danken aan hun discipline, eer en trouw en hun snel communicerend vermogen.

Het is dan ook niet te verwonderen dat de Mongoolse zendeling zich typeert doordat ze licht kunnen reizen, zich flexibel kunnen opstellen, nieuwe ideeën eigen maken en bekwaam zijn in het leren van vreemde talen. Daarnaast hebben ze respect voor andere religies, willen inheemse gerechten koken en zijn gewend om in de minderheid te leven.

De strijdvaardige Mongolen kregen de bijnaam `Tartaren` of `Helwezens`. Nu gebruikt God ze om boodschappers te worden van het Goede Nieuws en komen ze met God`s vrede naar de andere volken toe.

Meer lezen? (EN only)
https://billions.omf.org/mongolians-conquering-commissioning
#ZendingInVerandering #Wereldwijdekerk #OMFBelgië

mongoli-1

Wil je zelf graag ook in de zending gaan ?
Wil je zendelingen ondersteunen ?
Wil je meer informatie rond zending ?
🌏🎎
www.omf.be
info@omf.be
opportunities.omf.org

Start typing and press Enter to search