18 december
‘Michelle was een senior op de campus van de universiteit in een grote stad in China. Ik was daar op een korte-termijn uitwisseling in China, en studeerde op de campus en het was kerst. Daarom leek het mij mooi om mijn nieuwe vrienden uit te nodigen om dit te vieren. Mijn kamergenoot en ik kochten een kerstmuts en lekker eten in de lokale winkel en printten bladen uit met kerstliederen die iedereen kende, ‘Jingle Bells’ maar ook ‘Stille Nacht’. Kerst was hier niet helemaal onbekend.
Op de avond van het feest, kwam Michelle vroeg aan omdat ze graag tijd met ons wilde doorbrengen. We vertelden haar het kerstverhaal, ze luisterde heel geïnteresseerd. We lieten haar ook een video zien over Jezus. Toen Michelle de bebaarde volwassen Jezus zag zei ze “Oh ik weet wie dat is.” dus we pauzeerde de video. “Ja?” “Ja, hij is die ene met die baard, die van de foto’s, hij is …., wat is zijn naam… Vader Kerst”
Er is iets heel erg verdrietigs aan het feit dat Jezus door velen niet wordt herkend, maar dat is niet het hele verhaal. Op Kerst dag hadden we onze eigen viering. Michelle kwam om mij te zien de volgende dag. Ze wist dat kerst iets te maken had met het christendom, daarom had ze geprobeerd om een lokale kerkdienst te vinden op kerstdag. Ze stond uren lang in de rij maar kon niet naar binnen. Ze vertelde ook dat ze als sinds haar veertiende op zoek was naar een Bijbel, al wist ze niet precies waarom ze er één wilde. Ze wist niet waar of hoe ze er één kon krijgen. Een vriendin vertelde mij later dat Michelle een Bijbel had kunnen kopen bij de lokale kerk. Al die tijd dat Michelle aan het zoeken was, had ze makkelijk een Bijbel kunnen krijgen als ze wist waar de kerk was geweest.
Een paar maanden nadat ik weer thuis was gekomen kreeg ik een e-mail van Michelle: “Bedankt dat je mij vertelde over Jezus. Ik ben teruggegaan naar de kerk en kom daar nu elke zondag en kon er een Bijbel kopen. Ik voel zoveel vrede nu ik God ken.”
  • The Urban Billion, in 2030 word er geschat dat er 1 miljard mensen zullen wonen in de steden van China.
Volg The Urban Billionom te blijven bidden voor stedelijk China.
18-december

Start typing and press Enter to search