Sinds twee jaar heeft OMF Isaan een team dat onder studenten werkt. In de stad Mahasarakham wonen en studeren 80.000 studenten aan drie universiteiten. Deze studenten komen uit de vele dorpen in Isaan. Afgelopen jaar heeft dit team een centrum geopend. Dit centrum is bedoeld om activiteiten aan te bieden waar relaties en vertrouwen wordt opgebouwd tussen christenen en studenten, waar evangelisatorisch Bijbelstudies worden gegeven en waar christelijke studenten bij elkaar kunnen komen om de Here God te aanbidden en elkaar te bemoedigen.

Het team heeft het centrum zo opgezet dat niet het centrum de kern is van hun werk, maar de activiteiten die in dat centrum plaats vinden. Zo doende wachten ze niet op studenten die naar het centrum toekomen, maar kunnen ze het centrum ook meenemen naar de campus of het universiteitsterrein. Het centrum heet “180 degrees” en de huisstijl kan worden meegenomen (in de vorm van banners). Zo heeft dat faculteit Informatica een hoek bij de bibliotheek beschikbaar gesteld om activiteiten te organiseren. Onlangs heeft het team toestemming gevraagd om in een bekende koffietent te mogen neerstrijken. Die dag zat de koffietent met studenten die kwamen om Engels te leren en bordspelen te spelen. Tijdens deze activiteiten worden veel vragen gesteld over geloof en het christelijke leven. Veel studenten staan open voor nieuwe dingen, waarschijnlijk omdat ze uit hun sociale omgeving zijn.

Het studentenwerk wordt ook gedreven door een strategische component. Met 80.000 studenten komen er gemiddeld 4 studenten uit ieder dorp in Isaan. Studenten die tot geloof komen worden aangemoedigd om dit te delen met familie en vrienden, zodoende kunnen we nieuwe ingangen vinden om gemeentes te starten in dorpen zonder toegang tot een christelijke gemeente.

Huur centrum 6.000 bath * 12 maanden 72.000 bath = +/- 1850 euro

Water + elektriciteit + internet * 12 maanden 30.000 bath = +/- 750 euro

RS10760_DM10-0676-scr

Ondersteun het project door:

Een gift over te maken op het rekeningnr.
BE70 2350 3056 6025  van OMF International België v.z.w. met  vermelding:
‘Studentenwerk Isaan Thailand’

Start typing and press Enter to search