10 December

“Een verloving, zwangerschap, geboorte en leven als geen ander”!

Dit waren de onderwerpen voor onze “Franse Club”: – een kans om 3 weken samen de betekenis van Kerstmis te ontdekken terwijl je Frans oefent. Deze bijeenkomsten op zaterdagmiddag waren perfect om kerstkoekjes te delen, over culturele verschillen te praten en de ware reden voor Kerstmis te ontdekken.

Wat me opviel, was dat, ongeacht de cultuur waar je vandaan komt – in onze eigen groep hadden we Fransen, andere Europeanen en Aziaten – de komst van Jezus op aarde volkomen uniek is! We waren het er allemaal over eens – een ongewenste zwangerschap van ‘iemand anders’ zou meestal een verloving verbreken. . . terwijl in het geval van Jezus een engel komt om de Goddelijke oorsprong van Jezus aan Jozef te bewijzen. In alle culturen vinden we het belangrijk om voor zwangere moeders te zorgen, vooral als ze bevallen – terwijl in het geval van Jezus hij in zeer nederige omstandigheden werd geboren. Maar ondanks deze nederige omstandigheden werd Jezus, de Koning van het universum, aanbeden door zowel herders als wijze mannen, die hem graag wilden vinden!

Door middel van deze Bijbelpassages, culturele discussies en liederen konden wij allemaal, Europees of Aziatisch, christelijk of niet, in contact komen met het unieke verhaal van de komst van Jezus, de Zoon van God en Verlosser, op aarde. Ook al zullen we elkaar dit jaar niet kunnen ontmoeten met koekjes en warme dranken, toch bidden we dat we allemaal deze speciale boodschap deze kerst ook mogen herontdekken.

– OMF-werknemers in Frankrijk

10-december

Start typing and press Enter to search