7-kruiswoorden-van-jezus

De 7 kruiswoorden van Jezus

Vasten 2021: Elke zondag naar Pasen willen we samen met jullie stilstaan bij de laatste woorden van Jezus. Doe jij mee?
Volg onze pagina om op de hoogte te blijven.

leerkrachten-nodig

Leerkrachten broodnodig op het zendingsveld.

Niet alle kinderen van zendelingen gaan naar een school. Sommigen krijgen thuisonderwijs van een thuisjuf of meester. Als je interesse hebt, kan je dit voor enkele maanden tot een jaar doen. Interesse?

Aarzel niet om ons te contacteren

a-taste-of-asia

A taste of Asia

NIEUW BOEK (in het Engels)

Meer informatie & bestellen

1 december

Kerst op de Filippijnen

Wist je dat de Fillipino’s Kerst beginnen te vieren op 1 September?
>> Lees meer …

2 december

Kerst in Melbourne

Kerst in Melbourne, Australië, zal er heel anders uitzien dan wat de meeste lokale mensen en OMF-stafleden gewoon zijn.
>> Lees meer …

3 december

Kerst op internaat

Voor de eerste keer, alleen, naar een internaat gaan. Een broer of zus die naar het buitenland verhuist om te studeren.
>> Lees meer …

4 december

Kerst met vluchtelingen

“Happy First Christmas” (Gelukkig eerste Kerstfeest) is iets dat vaak tegen pasgeborenen wordt gezegd terwijl men de kleine knuffelt die gekleed is in een feestelijke outfit. Maar als je het OMF-gasthuis in Canada beheert,….
>> Lees meer …

5 december

Kersttijd overbrengen

Christelijke gezondheidszorg heeft als doel om het lichamelijke te genezen, maar daarnaast geeft het ook toegang om hechte, vertrouwensvolle relaties op te bouwen waardoor het evangelie met authentieke compassie en in waarheid wordt uitgedragen.

>> Lees meer …

6 december

Oorsprong bestaan kerstman

Kevin Buch, OMF-coördinator in België, deelt in onderstaande video de oorsprong van het bestaan van de kerstman.

7 december

`Mailänderli` kerstkoekjes

die in zowel het Duitstalige deel van Zwitserland als in Zuid-Duitsland volgens de oude traditie worden gebakken tijdens de kerstperiode. Er zijn recepten terug te vinden die zelfs dateren uit de 18de eeuw!

>> Lees meer …

8 december

Meer dan de baby in de kribbe

In de Filippijnen vertonen kerken en sommige bedrijven kribbe-scènes die bekend staan ​​als Belen (=kerststal).

>> Lees meer …

9 december

Kerstdrama of -verhaal in gebarentaal

ik ben Marika * uit Japan. Ik werk met mensen met een handicap hier in een ander Zuidoost-Aziatisch land.

>> Lees meer …

10 december

Ontdek de betekenis van Kerstmis op een ‘Franse Club’

“Een verloving, zwangerschap, geboorte en leven als geen ander! Dit waren de onderwerpen voor onze “Franse Club”: – een kans om 3 weken samen de betekenis van Kerstmis te ontdekken terwijl je Frans oefent.

>> Lees meer …

11 december

Advent: hoop in Jezus Christus

Omdat ik in een periode van wachten leef vanwege veranderingen in mijn bedieningssituatie, deuren die sluiten en COVID-19, doet Advent iets speciaals met mij.

>> Lees meer …

12 december

Hoe is Kerstmis in Cambodja?

Luister naar Glenda van OMF Nieuw-Zeeland over hoe Kerstmis is in Cambodja en wat ze mist van Kerstmis thuis.

>> Lees meer …

13 december

Kerstverhaal verteld door kinderen

Elk jaar met kerst gaan mijn familie en ik naar een kerkdienst, eentje die al later dan normaal begint.Aan het begin van deze dienst spelen de kinderen van de zondagsschool het kerstverhaal na.

14 december

Kerst en zorgdragen voor de schepping

Kerst: een seizoen waarin wij eraan herinnerd worden waarom wij zorgdragen voor de schepping. Het evangelie van Johannes begint met een geweldige boodschap: ‘Het Woord is mens geworden en heeft bij ons gewoond”(Joh. 1:14)

>> Lees meer …

15 december

Kerst: geen publieke feestdag in Taiwan

Kerst is geen publieke feestdag in Taiwan, maar elk jaar komen vrijwilligers van onze lokale kerken samen voor een ‘outreach’.

>> Lees meer …

16 december

Jouw favoriete kerst-eten

Mijn naam is Reuben. Ik ben de ‘content & media coordinator’ van OMF UK en schrijver van ons kinderboek: ‘A Taste of Asia’.

>> Lees meer …

17 december

Een kerk in beweging

De ‘Living Room Church’ is een beweging in de lokale kerk in Chiang Rai in Noord-Thailand (Tai Yuan).

18 december

Wat is zijn naam?

‘Michelle was een senior op de campus van de universiteit in een grote stad in China. Ik was daar op een korte-termijn uitwisseling in China, en studeerde op de campus en het was kerst.

>> Lees meer …

19 december

Kalkoen als kerstdiner

Beter laat dan nooit!
Kerstmis in 1994 was er één die ik me altijd zal herinneren. Het was onze eerste Kerst in Wiset,

20 december

Kerst in ‘Shopworkers’ church

In Taiwan is Kerstmis geen feestdag of een dag die met familie doorgebracht wordt.

>> Lees meer …

21 december

Verbazingwekkend Geschenk Festival

In Thailand, waar 95% van de bevolking Boeddhist is, combineren Thaise gelovigen deze twee elementen (Boedhisme en Kerstmis) als het gaat om het vieren van Kerstmis.

>> Lees meer …

22 december

Het grootste geschenk

Ik stond bij een vitrine in het warenhuis, gebiologeerd door een glimmende rode cake. Aardbeien en room zorgvuldig opgesteld langs de zijkant en de woorden ‘Merry Christmas’….

>> Lees meer …

23 december

Kerstpakket naar Taiwan

Kerst is een goede periode om onze steun en zorg te tone naan onze Taiwanese OMF collega’s die in het buitenland dienen.

>> Lees meer …

Na uw missiereis

Als je denkt aan korte-termijn zendingsreizen, waar denk je dan aan? Lange vliegreizen, het buitenland ontdekken, de opwinding van nieuwe mensen te ontmoeten, het ervaren van een nieuwe cultuur en het uitproberen van nieuw voedsel. Maar, denkt u na over wat er gebeurt als het tijd is om thuis te komen?

> Lees meer

jonathan-uit-taiwan

Leven uit Gods genade

“In mijn studententijd had ik vrienden die een beperking hadden. Ze waren nog geen christenen geworden, maar sommigen waren lid geworden van de christelijke gemeenschap op mijn universiteit”.

> Lees meer

mongoli-1

Zending in Verandering

We staan stil bij de evolutie van de Mongoolse Kerk. Dit loopt in de serie #ZendingInVerandering. We staan stil en leren van andere zendingsbewegingen in de wereldwijde kerk.
> Lees meer

rs6597_tw09_110-scr

Is bidden jouw gave? Een hart voor Oost-Azië.
Deze unieke Serve-Asia opportuniteit vereist niets meer dan jouw tijd. Geen vliegtuigticket nodig: enkel jouw tijd en inzet. Een groep van OMF-zendelingen zoeken mensen die samen met hen willen bidden voor een onbereikt volk. Bidden voor een opwekking. Je zal in contact komen met deze zendelingen een virtuele gebedswandeling doen en updates krijgen van het team. Vanuit België begeleiden we alle contacten en het proces. Interesse? Contacteer ons via info@omf.be

Het verhaal van Sarah 

Sarah was een eerstejaars op de universiteit in een grote stad in China en had van haar Engelse leraar gehoord over enkele trainingsworkshops die in het Engels worden uitgevoerd.

> Lees meer

rs14164_la11-42-scr

Tradities

Op moederdag kopen kinderen in heel Thailand handgemaakte kettingen van heerlijke jasmijnbloemen en geven die aan hun moeder. Op onderwijzersdag zitten kinderen aan de voeten … 

> Lees meer

rice-planting-and-discipelship

Rijst planten en discipelschap

Elk jaar opnieuw in Cambodja komen de rijstboeren in actie wanneer het overstromingswater van het regenseizoen wegtrekt. Het is het startsignaal voor vele families om naar de velden te vertrekken en daar rijst te gaan planten.

> Lees meer

Maak kennis met Kunthea

een jonge Cambodjaanse dame die door haar niet-christelijke familie naar Canada werd gestuurd om een ​​paar jaar geleden hoger onderwijs te volgen.

≥ lees meer

Ter bemoediging van bidders

Door Jan en Ans Poot

We willen dat U weet dat God Uw gebeden heeft verhoord. Onze gezamenlijke inspanning is niet tevergeefs geweest in de Heer. We schrijven deze brief (via website van OMF), zodat U God zult prijzen en dat U bemoedigd wordt om door te gaan met gebed voor de zending.

Gods liefde voor de kinderen van Ismael

Deel 1: Een oude belofte vervuld

De HERE nu zeide tot Abram: “Ga uit uw land en uit uw maagschap en uit uws vaders huis naar het land, dat Ik u wijzen zal …

> Lees meer …

Plannen maken voor God

“Ik zal u tot een groot volk maken” (Gen. 12:03 NBV). Dat was Gods belofte aan Abram. Het leek zo simpel. Abram en Sarai zouden een zoon krijgen (of meer), en vervolgens veel nakomelingen …

> Lees meer …

Geen enkel mens is een vergissing in Gods plan 

Mensen leveren knoeiwerk af als ze Gods opdrachten uitvoeren. Vanuit menselijk oogpunt is Ismaël zo’n vergissing. Waarom heeft God niet streng gesproken en heeft hij dit laten gebeuren?

> Lees meer …

Ismaël: overzicht van het grote geheel

Getrouw heeft God zijn beloften in Genesis vervuld aan Ismaël, en uit hem zijn vele volkeren voortgekomen. De tegenwoordige Arabische wereld wordt beschouwd als een mengsel van de afstammelingen van Ismaël, …

> Lees meer …

Wou u ook graag een wonderlamp zoals Alladin?

Stel: u vindt de wonderlamp van Aladdin (misschien op de rommelmarkt van de kerk?), u wrijft erover, de geest verschijnt, en hij zegt dat hij al uw wensen zal vervullen, wat zou u dan vragen ?

> Lees meer …

De eer van God in de boodschap van zijn verlossing

Als wij het evangelie aan iemand brengen, leggen wij gewoonlijk de nadruk op Gods liefde voor de mensheid, die Hem ertoe bracht Zijn Zoon naar de wereld te zenden als offer voor onze zonde. “Want …..

> Lees meer …

Jezus, Bron van levend water, (of: de Dorstlesser)

Onlangs kwam Inda tot geloof in Jezus en dat heeft haar hele leven veranderd! “Toen ik vroeger bad; wist ik nooit of Allah zou antwoorden of niet. Ik bad en vastte …

> Lees meer …

Een dure keuze

Nina had er helemaal niet aan gedacht dat haar keuze, om te studeren aan onze Christelijke campus, voor haar vérstrekkende gevolgen zou kunnen hebben.

> Lees meer …

Wat kost het dienen van God?

Wat zou het June gaan kosten om in haar eigen land God te dienen door te evangeliseren onder mensen van een andere cultuur ?

> Lees verder …

Op zoek naar andere schapen

Het 6-uur gebed kwam tot een einde. Zoals gewoonlijk bleef Kalib, samen met nog anderen die wilden praten over geestelijke zaken, in de moskee tot het gebed van 7 uur.

> Lees meer …

Animisme

Door Willem van Dis

Het woord ‘animisme’ komt van het Latijnse woord anima, dat ‘ziel of ‘adem’ betekent. Het wordt meestal gebruikt voor die religies, die geesten (of een geestenwereld) …

> Lees meer …

Start typing and press Enter to search