De Mekong rivier is een van de belangrijkste rivieren van Azië. Ze stroomt door China, Laos, Thailand, Cambodja en Vietnam. Rond de Mekong rivier leven veel verschillende bevolkingsgroepen. Veel van deze bevolkingsgroepen zijn nog onbereikt met het Evangelie: minder dan 1% van de mensen is christen. De Bijbel is nog niet of slechts gedeeltelijk vertaald in hun eigen taal. Er zijn mensen nodig die naar deze vaak afgelegen gebieden willen gaan om het evangelie te delen. Wij geven u hieronder meer informatie over vier van deze bevolkingsgroepen.


rs11594_la061-0682-scr

Zhuang

Zhuang is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende bevolkingsgroepen in het zuiden van China. De Zhuang vormen de grootste minderheidsgroep in China, maar zijn vrij onbekend omdat zij zich terugtrekken van de rest van de wereld. De Zhuang taal kent ongeveer 50 dialecten en heeft geen eenduidig geschreven taal, waardoor het moeilijk is om boeken in deze taal te drukken. Degene die Mandarijn spreken, hebben toegang tot een bijbel, maar anderen niet.

rs13914_cn11-26-scr

Bunu

In Zuid-West China wonen ongeveer 850.000 mensen van de Bunu minderheidsgroep. Oorspronkelijk woonden ze eerst in de valleien, maar door de Han Chinezen werden zij teruggedrongen naar afgelegen gebieden hoog in de bergen. De dorpjes waarin ze wonen zijn klein en vaak slechts lopend te bereiken. De Bunu zijn een van de grootste bevolkingsgroepen waar geen kerk is.

rs11130_la061-0158-scr

Bulang

De Bulang wonen in China, Myanmar en Thailand. De Bulang leven in kleine groepen. Elke groep heeft zijn eigen stuk land, waar voedsel verbouwd wordt. Elke persoon heeft zijn eigen taak binnen de groep en zorgt ervoor dat alle mensen voldoende te eten hebben. De meeste Bulang zijn boeddhistisch.

rs8750_mm09-0120-scr

So 

De So wonen langs de Mekong rivier in Thailand en Laos. De naam So betekent ‘oudere broer’ en geeft aan dat deze bevolkingsgroep hier al langer woont dan de Lao (jongere broer). De So zijn voornamelijk arme boeren. De So aanbidden geesten; ze vereren de geesten van de bossen, rivieren, lucht, velden en bomen.

rs14164_la11-42-scr

Start typing and press Enter to search