Stage met OMF

OMF heeft een ruim aanbod aan stageplaatsen in Zuidoost Azië. Wilt u hierover meer weten, ga dan naar de website van OMF International. Als je een keuze hebt gemaakt en je wenst stage te volgen, contacteer dan het OMF kantoor in België.

Rachel Troch, bachelor Godsdienst en Onderwijs aan het ETF heeft haar stage in Thailand gedaan. In dit stukje vertelt ze over haar ervaringen.

Momenteel ben ik bezig met mijn bachelor aan de Evangelische Theologische Faculteit te Leuven af te ronden. In dit laatste jaar was het de bedoeling dat ik een stage deed. Ik heb gekozen om deze bij OMF te doen. Na een lesje vertrouwen op God dat alles goed komt omtrent visum enz., vertrok ik naar Thailand, Chiang Mai om precies te zijn. Daar werd ik zeer goed ontvangen door mijn mentors. Mijn tijd daar bestond vooral uit programma’s verzorgen voor zendelingskinderen. Daarnaast leerde ik ook de cultuur kennen door bijvoorbeeld taalles te nemen, markten te bezoeken en in aanraking te komen met de lokale mensen. Ik heb mij ook verdiept in het concept Third Culture Kids. Deze term wordt gebruikt voor kinderen die doorheen hun leven te maken krijgen met verschillenden culturen door in verschillende landen te wonen waardoor het moeilijk kan zijn om te zeggen waar hun thuis is. Ik heb mogen zien wat het zendingswerk inhoudt. Zo heb ik mogen ontdekken dat er zeer veel werk zit in alleen maar zorgen dat zendelingen aan het werk kunnen op de gebieden waar het Evangelie nodig is. Ik mocht zien dat dit werk mij echt aanspreekt en dat, als God het wil, ik hier graag mijn steentje in wil bijdragen. Ik voelde mij bijna vereerd dat ik voor velen de eerste Belg was die ze ontmoetten, maar dit is eerder een triest iets. Is dit omdat te weinig mensen uit België gepassioneerd zijn om Gods Woord te verkondigen? Of niet in zijn dienst durven te staan? Ik zou daar niet een stellig ‘ja’ op durven geven, maar ik zou wel graag de Belgische christenen willen oproepen om daad bij woord te voegen en te leven voor God. En dit hoeft niet door per se naar het buitenland te gaan of letterlijk het Evangelie te brengen. Dit kan al door een getuigenis te zijn.

Deze twee maand in Thailand waren zeer leerrijk voor mij. Ik heb mogen ontdekken wat ik ongeveer wil doen in de toekomst. En ook al faal ik vaak hierin, ik heb mogen leren vertrouwen op God dat alles goed komt als we in Zijn Aanwezigheid leven.
 
Rachel Troch

Start typing and press Enter to search