… te veel voor woorden

Wat ik allemaal in Thailand heb meegemaakt is teveel voor woorden. Meer dan 3 maanden heb ik ervaringen opgedaan die ik voor de rest van mijn leven niet zal vergeten, mensen leren kennen waar ik nog altijd met een glimlach aan zal terug denken. Mijn tijd in Thailand was een leerrijke tijd waar ik dingen heb kunnen presteren waar ik nooit aan zou hebben gedacht. Ik werkte voor het media-department in het Mekong Center. Mijn functie was fotograaf en ik heb enkele poster ontworpen en wallpapers die ze konden gebruiken. Ook ben ik op 3 mission geweest met verschillende teams uit Maleisië en Singapore. Met alle teams heb ik een geweldige tijd meegemaakt in de stammen van Thailand. Samen hebben we mensen blij en verrast kunnen maken door onze creatieve activiteiten, carroling, medische hulp etc. Onze chinese teamleidster uit Singapore had best veel discipline en energie. Eigenlijk was dat wel goed want zo was er bijna geen tijd om ons te vervelen. 

Wonen in Thailand vond ik erg aangenaam en ik had dan ook een leuke kamer met balkon. Hier heb ik met plezier gewoond ook al was het heel anders dan thuis. Als ik aan mijn tijd in Thailand denk…denk ik meestal aan positieve ervaringen maar ook heb ik een voedselvergiftiging gehad terwijl ik alleen in bed lag in mijn appartement. Dat was natuurlijk een vreselijke ervaring om zo ziek te zijn en niet weten wat er aan de hand is met je lichaam. Toen kreeg ik ‘s nacht een bijbeltekst van God psalm 91 en toen kon ik wel rustig slapen omdat God dichtbij was. 

In Thailand voelde ik mij ook erg gewaardeerd. Ik kreeg verantwoordelijkheid, deadlines en er was veel uitdaging in de projecten waar ik aan meedeed. Het was wel niet altijd gemakkelijk om mij soms aan te passen in de ‘rural area’s’ gelijk de stammen. Soms kregen we erg vreemde dingen op ons bord zoals ingewanden van kippen. Ondanks dit heb ik het toch allemaal kunnen overleven. 

Wat ik tussendoor heel fijn vond was tussen alle drukke activiteiten in Thailand de fotoscoop die ik heb kunnen doen. Zoals foto’s maken op een trouw, tijdens het Thaise festival Loi Krathong, in de stammen, achter op de motor..etc. Ik heb zelf Thaise prive-taallessen kunnen regelen die ik erg fijn vond! 

Joël Borkes
Serve Asia Werker

Start typing and press Enter to search