Kunthea is een jonge Cambodjaanse dame die door haar niet-christelijke familie naar Canada werd gestuurd om een ​​paar jaar geleden hoger onderwijs te volgen. Terwijl ze hier was, leerde ze Christus kennen als haar Heer en Verlosser door de bediening van haar christelijke gastfamilie. Sindsdien is ze in haar geloof gegroeid tot op het punt dat ze studeerde in een seminarie voor zendelingen

Vandaag is Kunthea afgestudeerd met een Master diploma in Theologie en werkt ze actief samen met OMF Canada in twee kerken. Eerst in een Canadese (multiculturele) kerk die internationale studenten bereikt. Ten tweede heeft Kunthea een Chinese kerk in Canada gesteund door in de afgelopen jaren hun kortlopende missieteams naar Cambodja te leiden. Meer recentelijk is ze op zoek gegaan naar kansen om de jonge Cambodjaanse kerken in Canada aan te moedigen en op te bouwen.

Kunthea is een levende getuigenis van de waarheid van Paulus ‘woorden over Gods bedoelingen in de wereld: “Van één man maakte hij alle volken, dat ze de hele aarde zouden bewonen, en hij bepaalde hun vastgestelde tijden in de geschiedenis en de grenzen van hun God deed dit zodat ze hem zouden zoeken en misschien naar hem uitreiken en hem zoeken, hoewel hij niet ver van iemand van ons is. ‘ (Handelingen 17:26 – 28)

God is in beweging achter de wereldwijde beweging van mensen op plaatsen veraf en dichtbij. Vooral Canada is een land van immigranten, vol met mogelijkheden voor diaspora, zowel met degenen die van plan zijn terug te keren, als met degenen die van plan zijn te blijven. In de afgelopen decennia hebben we immigrantenkerken zien bloeien en bloeien tot volwassenheid, goed op weg om een ​​sterke cross-culturele missionaire zendende kracht te worden.

We zien de Oost-Aziatische diaspora-gemeenschappen enerzijds als iemand om het evangelie mee te delen en anderzijds als iemand die het kunnen delen met anderen. Met onze geschiedenis en ervaring in Oost-Azië is OMF goed gepositioneerd om Oost-Aziatische diaspora over de hele wereld te bereiken en ernaast te komen wandelen.

Rev C. Y Yan
Canada Directeur voor OMF Connections Oost-Azië

kunthea

Start typing and press Enter to search