“In mijn studententijd had ik vrienden die een beperking hadden. Ze waren nog geen christenen geworden, maar sommigen waren lid geworden van de christelijke gemeenschap op mijn universiteit.

In die gemeenschap waren er aardige christenen met een krachtdadig geloof, een diepe passie en ware vriendelijkheid. Ze zorgden voor hun gehandicapte vrienden en dienden hen veel meer dan ik ooit had gedaan. Maar ik vroeg me af of mijn gehandicapte vrienden echt geïntegreerd zouden zijn in de gemeenschap.

Hoewel alle studenten geconfronteerd worden met veel vergelijkbare situaties en problemen, vond ik soms dat de gesprekken in de christelijke gemeenschap de behoeften van gehandicapte studenten misten.

Wanneer we het bijvoorbeeld hebben over carrièreplannen, hebben gehandicapte en andere studenten enorm verschillende overwegingen. Gehandicapte studenten hadden vaak meer beperkingen vanwege hun speciale situatie, en het was niet gemakkelijk voor hen om in een dergelijke groep over zoiets te vertellen.

De universiteit waar ik studeerde was best goed, dus de meeste studenten zijn uitstekend in hun academische prestaties en vertegenwoordigden veel disciplines. In Taiwan vond een ‘succesvolle student’ (net als ik!) het moeilijk zijn zwakheid aan anderen kenbaar te maken. Ik wist dat iedereen zijn eigen uitdaging en zwakte heeft, maar het was gewoon niet gemakkelijk om dat openlijk in een dergelijke cultuur te delen.

Om iedereen bij de gemeenschap te betrekken, moet de kerk meer nadenken over de ‘sterke’ en de ‘zwakke’ op basis van het voorbeeld van Jezus. Als christenen moeten we een nieuwe manier van leven leiden die ons onderscheidt van de huidige gedachten en praktijken in gemeenschappen en de samenleving. ”

Jonathan werkt in het kantoor van OMF Taiwan waar hij verantwoordelijk is voor Chinese literatuur en communicatie.

jonathan-uit-taiwan

Meer lezen ?
https://go.omf.org/livingwithGodsGrace
(EN)

#TheTaskUnfinished #OMFBelgië

Wil je zelf graag ook in de zending gaan ?
Wil je zendelingen ondersteunen ?
Wil je meer informatie rond zending ?

Ga naar: opportunities.omf.org
of contacteer ons

Start typing and press Enter to search