1 december

Wist je dat de Fillipino’s Kerst beginnen te vieren op 1 september? Op het moment dat de “-ber” maanden beginnen, plaatsen de winkelcentra kerstdecoratie en verkopen ze materiaal voor de feestdagen. Een bekende lied “Christmas in Our Hearts” kan vanaf de eerste dag van september overal gehoord worden, het teken van de start van het Kerstseizoen. En op 16 september starten de Fillipijnse nieuwszenders met een 100-dagen-countdown naar Kerstmis.

De “-ber”-maanden geven ook de start aan van het druk-verkeer-seizoen. In Metro Manila werden vorig jaar de openingsuren van de winkelcentra een uur verlaat zodat de 200.000 winkelmedewerkers niet op de weg zouden zijn tijdens de piekuren. Koopjes tijdens de weekdagen die startte in november werden ook verboden in een poging om de files tijdens de advent te verminderen.

Evangelische kerken zijn in deze periode ook druk met verschillende activiteiten – zangmomenten, voorstellingen, evangelische diensten, feesten … Ook zijn er allerlei uitreikmomenten naar weeshuizen en een moment van geschenken geven aan de armen. Ons OMF mobilisatie-team zal in december een welverdiende rust nemen. Toch hebben we eind november of begin december een kerstmaaltijd samen met onze staf, vrijwilligers en raad van bestuur.

Dit jaar zal het anders zijn. Het is onwaarschijnlijk dat grote bijeenkomsten in kerken, zoals we gewoon zijn, mogelijk zullen zijn. Maar misschien wil God ons doen nadenken over de vele Kerstactiviteiten die we organiseren, die zo gefocused zijn op de kerk, in plaats van de twee miljard mensen die nooit nog gehoord hebben van Christus.

Welke mogelijkheden hebben mensen in jouw land om te horen van het Kerstekind Jezus? Heb je je ooit afgevraagd hoe andere landen kerst vieren en welke mogelijkheden er zijn om te vertellen over Jezus geboorte?

OMF Fillipijnen team, wij moedigen de Fillipijnse kerk aan om hun taak op te nemen in de Wereldzending.

#OMFAdvent20 #Fillipijnen #ChristmasisComing #ChristmasstartwithChrist

2-december

Start typing and press Enter to search