4 December 2020

“Happy First Christmas” (Gelukkig eerste Kerstfeest) is iets dat vaak tegen pasgeborenen wordt gezegd terwijl men de kleine knuffelt die gekleed is in een feestelijke outfit. Maar als je het OMF-gasthuis in Canada beheert, mag je het zeggen tegen volwassen vluchtelingen. Fatemeh en Negin waren er twee van, bij het kerstdiner, gezeten in de buurt van Tarik, Rahaf en Ayman uit Syrië.

Omdat Kerstmis draait om familie en het vieren van Jezus’ geboorte, zijn de meeste zendelingen niet in het gasthuis. Wat een perfecte tijd is om mensen uit het buitenland te verwelkomen en wat “Familie” voor hen te creëren! Eerst wordt de boom versierd, samen met boekenplanken, ramen en tafels.

Daarna ontdekken ze kalkoen en vulling, jus en een verscheidenheid aan groenten, maar pas nadat een aantal van hen heeft geholpen bij het bereiden van de maaltijd! Deze coaching vaardigheden die in Zuidoost-Azië worden geleerd, komen zeker van pas bij het echt verwelkomen van vluchtelingen in ons gezin.

Eten delen is belangrijk, maar het begeleiden van nieuwe vrienden in de keuken hoort ook bij familie zijn. Gastvrij zijn is één van de vele manieren die het inclusieve, geïncarneerde hart van Jezus weerspiegelen.

Jen, gasthuismanager van OMF Canada

#OMFAdvent20 #Christmas #Welkom #Jesus #FirstChristmas

int_advent calendar_templates_local

Start typing and press Enter to search