20 december 2020
In Taiwan is Kerstmis geen feestdag of een dag die met familie doorgebracht wordt. Christenen en kerken geven in deze tijd prioriteit aan het delen van het goede nieuws met hun vrienden en families.
De Shopworkers’ Church organiseert elk jaar feesten op verschillende locaties in de stad, waar gemeenteleden hun collega’s op kunnen uitnodigen. Dit jaar staan er 14 feesten gepland, met zingen, iets actief zoals een lokale dans, een paar spelletjes, een kort getuigenis, en wat cadeaus.
In deze cadeaus zitten vaak koekjes met kaneel en sinaasappelsmaak, gemaakt door de alleenstaande moeders van het kerkrestaurant, en er zit er ook een prachtig artikel over Kerst in. In totaal bezoeken meer dan 100 mensen deze feesten, verspreid over de maand december.
Onze gemeenteleden werken de hele maand hard door mee te helpen bij de verschillende feesten. Waar onze kerk samenkomt, in een appartementsgebouw, is er ook nog een groter Kerstevenement, waarbij alle buren en de mensen die eten in het kerkrestaurant worden uitgenodigd. Op dit kerkevenement wordt het naspelen van het Kerstverhaal met de kinderen goed ontvangen. Door deze evenementen legt de kerk nieuwe contacten.
Gemeenteleden nemen hun verantwoordelijkheid op om hun vrienden en collega’s op te volgen. Met vlak erna Nieuwjaar, en kort daarop Chinees Nieuwjaar, komen veel nieuwe vrienden naar de evenementen op deze dagen, en horen ze meer over het christelijke geloof.
Na verloop van tijd wordt het hun eigen geloof. En door de genade van God groeit de kerk.
  • Bid voor de feesten die de kerk zal houden gedurende december.
  • Bid voor de gemeenteleden die hun vrienden zullen uitnodigen, en daarna hun interesse zullen opvolgen.
  • Bid dat er mensen zullen zijn die het Goede Nieuws zullen horen en geloven.
20-december

Start typing and press Enter to search