Een typhoon die zo hard waait dat je niet op straat mag komen. 10 miljoen mensen. Een moderne stad.  36 graden. Veel bijgeloof en veel tempels. Interessant eten; soms heel lekker, soms verschrikkelijk; allemaal in kartonnen bakjes of plastieke zakjes verkocht. Heel kleurrijk; een ‘roze’ stad. Kleine goedkope winkeltjes en dure chique boutiques. Nieuwsgierige starende blikken. Respectvolle vriendelijke mensen. 100den heerlijk verfrissende fruitige thee-smaken in hele grote bekers.

Dit zijn mijn indrukken van Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Dankzij OMF heb ik hier 3 geweldige maanden mogen doorbrengen. Maanden waarin in heb geleerd om God te dienen, mijn talenten tot eer van Hem te gebruiken, een heel nieuwe cultuur te mogen ervaren en veel plezier te hebben beleefd.

Voor ik naar Taipei ging vroeg ik mij af of God iemand zoals mij kon gebruiken. Ik hou van babies, van winkelen, van ‘s avonds weggaan met vrienden en ik hou van lang slapen ’s ochtends.  En het antwoord was een verrassende ‘JA’! Ik heb God leren dienen door voor aids babies te zorgen. Ik heb aan winkelbedienden kunnen getuigen, en heb elke zondag deel uitgemaakt van de latavond kerk die speciaal voor hen is opgericht. Ik heb kunnen genieten van het feit dat Taipei een avond/nacht stad is; de avondmarkten waren de hoogte punten voor mijn uitstapjes met vrienden die ik daar heb leren kennen. En omdat God heel speciaal wou tonen dat Hij van mij houdt mocht ik deel uit maken van een internationale kerk die zondagavond hun dienst had zodat ik toch lang kon uitslapen J

God heeft mij een deel van Hem laten zien tijdens mijn tijd daar dat ik anders nooit zou ervaren hebben. Ik heb daar zoveel geleerd van de liefde en ervaringen van de OMF’ers en de mensen in mijn kerk.

Ik ben zo dankbaar aan God en OMF om mij deze kans te geven waarin ik zoveel verschillende dingen heb kunnen doen.
 
Sara Verlinden
Serve Asia 2008

Start typing and press Enter to search