Carine is geboren te Sint-Truiden op 1 september 1958 en er onverwacht overleden op 8 december 2014. Echtgenote van Johan Biets. Ze hebben vier kinderen.
Als beroep was ze psychiatrische verpleegkundige. Daarnaast was ze  medewerkster gezinsbond Sint-Truiden.
Carine was lid van de Evangelische gemeente ‘De Rots’ – Sint-Truiden.
Carine trad toe  in de Algemene Vergadering van OMF Be op 18 mei 2009. Ze kreeg als taak ‘gebedscoördinator.  Deze taak deed ze zeer trouw, met veel liefde en passie voor het zendingswerk en de zendelingen.
In 2011 werd Carine benoemd tot secretaris van het bestuur. Ook deze taak heeft ze voortreffelijk uitgevoerd.
Carine had eveneens een bijzondere aandeel aan Heart4Mission. Ze gaf de sessie ‘Zending en gebed’. Ze heeft hierdoor ook velen geïnspireerd om voor de zending te bidden.
We zullen haar in het bestuur zeker missen. Het is een groot verlies voor OMF Be.

3335234
Waarlijk mijn ziel keert zich stil tot God, van Hem is mijn heil (Ps. 62: 2)

Dag Lieve mensen,

“Fietsster verongelukt door glad wegdek in Sint-Truiden”. Op de Halmaalweg in Sint-Truiden is deze morgen een fietser om het leven gekomen. De vrouw kwam hard ten val op het gladde wegdek. Ze viel met haar hoofd op een borduursteen. Een mug-team kwam ter plaatse om haar de eerste zorgen toe te dienen, maar de vrouw bleek reeds overleden aan haar hoofdwonde. De brandweer van Sint-Truiden heeft een slachtoffertent geplaatst en de omgeving is afgezet”.

Zo’n bericht lees je wel meer. Later hoor je misschien om wie het gaat. Deze keer moeten we u met verbijstering melden dat Carine Schuurmans, onze zeer gewaardeerd bestuurslid, vanmorgen is overleden. Op weg naar haar werk is ze met de fiets uitgegleden en gevallen. Haar val was fataal. Elke maand stuurde ze gebedsonderwerpen van alle zendelingen aan een heel netwerk in Vlaanderen. Dat werk deed ze trouw en zorgvuldig. Nu is ze er niet meer. Gods wegen zijn ondoorgrondelijk. Carine was een toegewijde vrouw die nu “bevorderd” is tot heerlijkheid. Maar haar sterven is allereerst voor haar man en kinderen een groot verdriet. Ook haar verlies voor OMF Vlaanderen zal voelbaar zijn.

Ons gebed voor troost gaat uit naar allen die haar dierbaar zijn.
Verbijsterend om Gods wegen en toch vertrouwend op Zijn onfeilbare leiding en eeuwige liefde melden wij u dit

Namens het bestuur,

Wout van Wijngaarden
Interim voorzitter
————————–
W. van Wijngaarden
Ter Voort 110
2260 Westerlo (Voortkapel)
014-266601

Beste broeders en zusters,

Op 15 december 2014 waren we getuigen bij de begrafenis van Carine Schurmans. Het was een dienst vol van verwondering. Allereerst en bovenal ging die verwondering naar God haar schepper. Zo kenden we haar, iemand die God boven alles plaatste. Ook was er veel verwondering over Carine. Haar leven was een bijzonder dienstbaar leven. Zowel de gezinsbond alsook afgevaardigden van haar werk getuigden daarvan. Wij zouden dit hebben kunnen aanvullen met een getuigenis over haar werk bij de OMF. Met haar verliest de familie een bijzondere echtgenote en moeder en alle organisaties die ze diende een toegewijde vrouw. Op de maandagmorgen toen ze haar huis verliet, sprak ze tegen haar man de woorden: ”Waarlijk, mijn ziel keert zich stil tot God, van Hem is mijn heil” (Ps.62:2). Het is de tekst die centraal stond tijdens de overdenking. Het hoogtepunt was het getuigenis van haar 4 kinderen. Kinderen die hun moeder intens liefhebben. Gods wegen zijn voor ons te hoog. Johan, haar man, stelt God niet in vraag, maar roept God aan om hem verder in het leven te begeleiden en te helpen. Zo werd God verheerlijkt in leven en sterven. Het komt alle eer toe.

Wij, als OMF, verliezen een toegewijde kracht. Onze zoektocht naar medewerkers wordt nu nog groter. De vervanging van Christiane is nog niet ingevuld en ook een nieuwe voorzitter staat op ons verlanglijstje. Nu komt er een lege plaats voor het verzenden van de gebedsbrief. Wie kan het overnemen? Misschien spreekt God u aan om de plaats van Carine in te nemen. Neem contact met ons op. Dat zal ongetwijfeld het mooiste zijn wat er nu gedaan kan worden voor Carine. Haar plaats in de gezinsbond en op haar werk zullen worden ingevuld ook al zullen we haar toewijding en liefde missen. Zij kunnen vissen uit een grote schare. Wij in onze evangelische beweging zijn klein in omvang en veel wordt reeds gedaan. Onze hulp is van boven. We zien uit naar uw reactie.

Wout van Wijngaarden
Interim voorzitter

Start typing and press Enter to search