chinas-miljoenen

Sarah was een eerstejaars op de universiteit in een grote stad in China en had van haar Engelse leraar gehoord over enkele trainingsworkshops die in het Engels worden uitgevoerd. Zoals haar leraar verwachtte, trok Sarah, als blanke en ontluikende student, de top van haar klas aan om haar vakantieweek te oefenen.
Het ging er ongedwongen en relax aan toe. Tijdens de lunch had ze met haar workshop coach gedeeld hoe haar moeder een boeddhist was, haar grootmoeder een moslim, en haar stiefvader en stiefzuster waren christenen. Voor haarzelf was ze gewoon een verwarde atheïst, zonder te weten of er zelfs een God is. In de komende drie dagen bracht ze veel tijd door met haar teamgenoten, die dingen zoals presentatie en conflictoplossingsvaardigheden leren.
Maar wat Sarah kwam leren was veel dieper dan dat.
Terwijl ze over haarzelf het had met haar coach, was het duidelijk dat Sarah een jonge vrouw was die met veel problemen worstelde – een onstabiel thuisleven, en een misbruikende relatie met haar moeder. Ze deelde hoe ze worstelde met een laag zelfbeeld, depressie en een pijnlijke leegte binnen. Ze was voortdurend omringd door mensen op haar universiteit – maar ze voelde zich helemaal alleen.
Haar coach, een gelovige uit het buitenland, wat vrij nieuw in China is, zat gewoon naast haar en luisterde. Hier zat een mooie, gezonde, 20-jarige vrouw, financieel stabiel, opgeleid en met een mooie toekomst voor de boeg – en toch was de wereld voor haar een donkere en eenzame plek. Ze was verloren, zonder te weten dat ze werd gewaardeerd door haar Schepper. Op de derde en laatste dag van de workshop ging ze zitten met haar coach voor haar laatste debrief sessie. In tranen vertelde Sarah over hoeveel zij de workshop gewaardeerd had – niet alleen voor de Engelse praktijk en de levensvaardigheden, maar ook voor de gelegenheid om mensen te ontmoeten die haar pas hadden ontmoet maar ook haar oprecht liefhadden. Sarah realiseerde zich dat haar leven zin had en wilde weten waarom. Ze kwam de volgende dag naar de kerk.
Een bereidheid om te luisteren en even mee te stappen in iemand zijn leven. Een volgeling van Jezus die beschikbaar was om iemand een beetje van hun tijd te geven.
Dit was alles wat nodig was voor Sarah!

#TheTaskUnfinished #TheUrbanBillion #UrbanChina

22459295_1421075061343337_5401535757672900587_o

Start typing and press Enter to search