Khrieko and Nitho Peseyie

Wij zijn van Nagaland, Indië. Voor we naar Thailand kwamen, werkte Khrieko als oudste in een plaatselijke kerk. Nitho, mijn vrouw, daarentegen werkte als een aalmoezenier in een middelbare school. De Heer zegende ons met drie kinderen. Asese is 10 jaar, Vizo 6 jaar en Ajaja 3 jaar. Wij danken God dat hij ons geroepen heeft om deel te hebben aan zijn grote opdracht.

Momenteel werken we als kerkstichters in de provincie Chaiyaphum in het noordoosten van Thailand, ook wel “Isaan” genoemd. We werken nu al 8 jaar in Thailand.

Voor ons is het een echte zegen om over Jezus Christus te getuigen tegen mensen die in duisternis leven. Het geeft zo’n vreugde om te zien dat sommigen van hen Jezus als hun persoonlijke redder aannemen. Wij blijven het goede nieuws delen met mensen die nog in de duisternis leven. Wij gaan ook door met het mentor zijn en begeleiden van kerkleden. Ons gebed is om de kerkleden te zien groeien in hun geloof en te zien dat zij zullen doorgaan om het goede nieuws te delen met mensen die in hun dichte en verre omgeving leven.

krieko-en-nitho-peseyie

Rina and Puii Renthlei

Groeten uit Thailand!

Wij zijn Rina en Puii Renthlei. Wij hebben 3 dochters: Priscilla (14), Phoebe (13) en Joanna (4).

Rina heeft een seculier en theologisch bachelors diploma (B.A en B.D) en zij dient al meer dan 10 jaar als zendelinge en oudste in Indië. Puii heeft een Ph.D. diploma (doctor) in talen en diende meer dan 15 jaar als zendeling in Indië. Wij zijn kerkstichters in het Kaengkhro district, in de provincie Chaiyaphum.

Wij kwamen naar Thailand in mei 2012. Na 9 maanden thaise taalstudie verhuisden we naar de plaats van onze bediening het dorp Nanongthum, waar al drie Christenen waren maar nog geen kerk. In 2013 gaf God ons nieuwe gelovigen en samen met de drie andere christenen in het dorp, stichtten we een kerk in dit dorp. God is ons getrouw geweest en heeft nieuwe leden toegevoegd doorheen de jaren. Vandaag hebben we 23 nieuw gedoopte gelovigen in onze kerk.

Aangezien onze focus kerkstichting is, is ons doel met zo veel mogelijk mensen contact te hebben en relaties uit te bouwen zodat we eventueel het Evangelie van Christus kunnen delen. Om zo veel mogelijk contacten te creëren organiseren we outreach programma’s in de dorpen in de buurt, we verdelen leesbrillen en bijbeltraktaten, MP3-spelers met opnames van preken en christelijke liederen en tonen we de Jezus film.

Tot nu werkten we meestal in de dorpen. Ons plan voor de komende jaren is om outreaches te starten in Kaengkhro, de hoofdstad van het district, met de bedoeling om daar een kerk te stichten.

Af en toe komen teams op zendingsreis ons bezoeken. Dit is een goede manier om mensen aan te trekken en we zijn bemoedigd als mensen ons met de outreach helpen. Als u of een team van uw kerk een hart heeft om naar Thailand te komen en om onze bediening te zien, zijn jullie zeer welkom.

rina-and-puii-renthlei

Start typing and press Enter to search