Aanstelling Kevin Buch als Coördinator OMF België

Een gevleugelde uitspraak van Hudson Taylor is: “Wanneer God mensen geeft voor Zijn dienst zal Hij ook voor de middelen zorgen”. Die uitspraak trof mij toen ik hem voor het eerst las. Enkele maanden geleden dacht ik God geeft geen mensen om het werk dat Christiane begon door te zetten en af te bouwen. Als bestuur hadden we besloten tot juni af te wachten en daarna te zien of we zouden stoppen met OMF België. Ineens kwam er een bericht dat Kevin en Els zich kandidaat wilden stellen. In een week was het beslist en het paste perfect in Gods plan met hun leven.

Dus nu kwam de volgende geloofsstap. Wanneer God mensen geeft, zal Hij dan ook de middelen geven? En toen kwam er een prachtige gift vanuit Engeland. We zijn verbaasd over Gods trouw. Als bestuur zijn we onder de indruk van Gods liefde voor Zijn werk in de gemeente.

Graag willen we de komende jaren het werk van de zending in de gemeenten onder de aandacht brengen. We willen mogelijkheden aanbieden voor jongeren om zich in Azië te gaan oriënteren. We willen graag de grote opdracht vervullen en mensen uitzenden naar Azië en hen ondersteunen.

Kevin gaat halftijds werken voor de OMF. De andere helft zal hij samen met zijn gezin gebruiken om mensen uit andere culturen te bereiken. Het ligt allemaal in de lijn van Gods grote opdracht.

We zijn zeer dankbaar voor OMF International die ons zo bijstaan. Het financiële plan is zo dat we kunnen starten met de hulp van andere landen maar dat we geleidelijk alles zelf overnemen en het werk zelf gaan financieren. Wenst u meer info hoe u ons daarmee kunt ondersteunen op financieel vlak, maar ook vlak van gebed? Neem dan contact via info@omf.be.

Wout Van Wijngaarden
Waarnemend voorzitter.

img_20180830_154936_resized_20180906_124453280

Korte biografie Kevin en Els Buch-Defauw

Kevin en Els leerden elkaar kennen tijdens een animatorcursus van het EJV. Jeugdwerk heeft altijd centraal gestaan in hun leven. Jeugdeiding in de kerk, hoofdleiding op kamp, voorzitter EJV, lesgevers op hoofdanimatorcursus zijn enkele van de taken die Kevin en Els opnamen.

Kevin en Els hebben samen vier kinderen. Een van hun kinderen is geadopteerd uit Ethiopië. Na de adoptiereis raakte God hun hart aan met een passie voor Ethiopië. Na 2 jaar werden ze uitgezonden door hun kerk en Tearfund naar Ethiopië. Taken die Kevin en Els daar deden: gezondheidsvoorlichting, bijbelclubs oprichten en Ethiopiërs opleiden in kinderwerk, plaatsvervangend directeur van jeugdcentrum, hongersnoodprogramma opstarten, crisismanagement tijdens onrusten, directeur revalidatiecentrum.

Eind 2017 riep God hen duidelijk terug naar een bediening in België. Hoe deze ingevuld zou worden werd duidelijk in de eerste helft van 2018. Ze zijn verheugd dat ze dezelfde passies delen die OMF heeft: een passie voor zending en zorg voor zendelingen.

Kevin is bereikbaar van 09.00 – 13.00 elke werkdag op het nummer: 0485 38 12 23.

 

Kevin en Els hebben naast OMF nog een andere halftijdse bediening onder vluchtelingen en migranten. Spreek hen zeker eens aan, als u hierover meer wilt weten.

201704-gezin-foto

Start typing and press Enter to search